Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:47 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O femeie s-a pozat LEGAL pentru permisul auto cu o strecurătoare în cap

ro

17 Nov, 2015 23:52 2047 Marime text
 
Toată lumea știe că a face o poză pentru documente oficiale este o chestiune serioasă, iar autorităţile iau foarte în serios acest lucru și nu sunt dispuse să se abată de la reguli. Există însă și excepții.

Într-un oraş din Statele Unite ale Americii, însă, o femeie şi-a câştigat în instanţă dreptul de a purta o strecurătoare imensă pe cap, atunci când şi-a făcut poza pentru permisul auto.
 
Lindsay Miller este o adeptă a religiei pastafariene şi este membru al Bisericii Monstrului Zburător din Spaghete, o religie satirică, devenită celebră pentru iconografia ei bazată pe paste.
 
În prezent, Registrul Auto din Massachusetts nu permite oamenilor să poarte pălării sau articole care să acopere capul în fotografii, decât din motive religioase. Iar cererea lui Miller de a purta o strecurătoare a fost iniţial respinsă, însă asociaţia Umanistă Americană a intentat un proces şi chiar l-a câştigat în numele femeii.
 
Registrul Auto s-a văzut nevoit să îşi anuleze decizia şi a făcut asta chiar înainte ca apelul să fie audiat. Avocata Patty DeJuneas a explicat că pastafarianismul este "o religie seculară care utilizează parodia pentru a-şi expune punctul de vedere".
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii