Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:54 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O familie întreagă este acuzată că a comercializat etnobotanice în rândul tinerilor din municipiul Bârlad

ro

01 Jun, 2016 17:06 2040 Marime text
Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Vaslui împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului  Combatere a Criminalităţii Organizate   Vaslui au destructurat astăzi un grup infracțional organizat care a acționat pe raza municipiului Bârlad,  începând cu anul 2014 și până în prezent., specializat  în săvârșirea infracțiunilor de efectuare de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, altele decât cele prevăzute de acte normative in vigoare, fără a deţine autorizaţie.
 
În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2014 şi până în prezent, suspecţii M. V., S. C., și M. I. I. au constituit un grup infracțional organizat, structurat pe baza relațiilor de familie, în scopul comercializării de produse susceptibile de avea efecte psihoactive către consumatori din rândul tinerilor din municipiul Bârlad.
 
În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a reţinut că grupul infracţional organizat era format  din inculpaţii  M. V., S. C, soţ şi soţie, precum şi din cei cinci copii ai acestora, dintre care trei majori  şi doi minori (de 15 și respectiv 16 ani).
 
Suspecţii M. V., S. C.,  M. A.I.,  M. I. I., M. E. A M au distribuit și vândut produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, în perioada 2014 – 2016, atât în mod direct, cât și indirect, prin determinarea a alți patru minori, din cadrul aceleiași familii, cu vârste cuprinse între 9 și 14 ani să comercializeze astfel de substanțe.
 
Cu ocazia percheziţiei domiciliare efectuate la domiciliul suspecţilor a fost găsit şi ridicat un plic ambalat, conținând materie vegetală precum și o altă cantitate de aproximativ 20 g de astfel de substanță, despre care există suspiciuni că este susceptibilă de avea efecte psihoactive.
 
Totodată a fost ridicată suma de 2.770 lei și 500 de euro, sumă de bani care provine din activitatea infracţională.
 
De asemenea, au fost puse în executare 7 mandate de aducere privind suspecții în cauză.
 
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii