Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:29 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O celebră interpretă de muzică dance, născută în Mangalia, îşi sărbătoreşte ziua de naştere (video)

ro

16 Oct, 2015 06:13 4440 Marime text
Elena Alexandra Apostoleanu, cunoscută de întreg globul sub numele de Inna, s-a născut pe 16 octombrie 1986 în Mangalia.

Dragostea pentru muzică i-a fost insuflată de către familia sa, care a susținut-o în permanență. În copilărie, bunicul său o alinta „Inna“, iar ulterior ea a hotărât ca acesta să fie pseudonimul său, fiind un nume simplu și ușor de reținut. Deși copilăria și-a petrecut-o în orașul Neptun, interpreta a urmat cursurile liceului economic din Mangalia. După susținerea și promovarea examenului de bacalaureat, Inna și-a început activitatea universitară în Constanța, unde a absolvit Facultatea de Științe Politice.

Este o cântăreață de muzică dance și house, iar începuturile au fost promiţătoare începând să colaboreze cu echipa de producători Play & Win în anul 2008, an în care a fost lansat și primul său disc single, „Hot“, piesă ce a ajuns pe primul loc în clasamentele radio din România, Bulgaria, Polonia, Rusia, Ungaria, Turcia și Grecia.
Inna a fost descoperită de Traian Broască, profesor la Centrul de Formare şi Perfecţionare Vocală Mangalia şi dirijorul corului „Callatis“, care de altfel le-a avut ca eleve şi pe Claudia Pavel (Cream), Raluca Ciocârlan (Angels), Ruxandra Iliescu (Blaxy Girls), Ramona Hanganu (band-ul Grupului Divertis), Alexandra Stan, Adela Popescu, Andreea Olariu, finalistă la Vocea României, sau Roxana Nemeş.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii