Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:53 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O cântăreaţă de operă din SUA o avertizează pe Laura Bretan

ro

08 Jun, 2016 07:14 33510 Marime text
Laura Bretan a câştigat „Românii au talent“ şi a ajuns în semifinalele „America s Got Talent“. Prin urmare, nu a fost decât un pas să ajungă în vizorul cântăreţilor de operă şi a specialiştilor străini. În timp ce unii sunt încântaţi că muzica clasică se bucură, în sfârşit, de atenţie, alţii şi-au exprimat îngrijorarea în ceea ce priveşte tehnica Laurei şi alegerea repertoriului.
 
Cântăreaţa de operă şi profesoara de muzică clasică Heidi Moss din California a semnat o scrisoare deschisă adresată Laurei Bretan, atrăgându-i atenţia asupra faptului că ceea ce face este periculos, felicitând-o în acelaşi timp pentru curajul şi talentul de care a dat dovadă. „Este clar că ai un har şi o pasiune, iar pentru a cânta în faţa unei audienţe atât de mari ai nevoie de mai mult curaj decât îşi poate imagina cineva. Nimeni nu înţelege acest lucru mai bine decât muzicienii clasici profesionişti care fac acest lucru în fiecare zi. În acest moment, te bucuri de celebritate, primeşti complimente şi oportunităţi pe care orice fată de 13 ani le-ar invidia. Sunt oamenii în jurul tău, inclusiv membrii juriului America s Got Talent, care te promovează şi te încurajează să mergi în această direcţie. Motivele lor pot fi sincere şi bine intenţionate, dar ascultă un profesor şi o cântăreaţa de operă: nu este ceea ce ar trebui să faci în acest moment. Iar viitorul ţi-ar putea deteriora măiestria şi vocea dacă vei continua în acest fel“, scrie Heidi Moss în scrisoarea publicată pe Facebook.
 
„Corpul tău este instrumentul tău şi este esenţial să-l înţelegi pentru a putea avea longevitate. Îţi place să cânţi atât de mult încât sunt sigură că îţi doreşti să-ţi poţi folosi vocea pentru mulţi ani de acum încolo. Şi meriţi acest lucru. Sunt aspecte pe care le-am sesizat în vocea ta care mă îngrijorează. Formarea clasică necesită mulţi ani de muncă, de aceea este periculos să forţezi un sunet care nu îţi aparţine cu adevărat. Corzile tale vocale sunt fragile, în special la această vârstă, şi trebuie să fie tratate cu blândeţe şi să fie întreţinute. În timp, iritarea de a cânta în acest fel poate provoca umflarea lor sau chiar lucruri mai rele, noduri. De asemenea, mă tem că faima te va forţa să cânţi chiar mai mult, timp de mai multe ore, uzându-ţi şi mai mult corzile”, se mai arată în scrisoare.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii