Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:47 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O bombă a explodat în fața birourilor Federației Elene de Afaceri la Atena

ro

24 Nov, 2015 07:45 1419 Marime text
O bombă a explodat în fața birourilor Federației Elene de Afaceri din centrul Atenei la începutul acestei zilei. Suflul exploziei a spart ferestre, dar nu a provoacat răniți. Informaţiile au fost oferite presei de surse din poliția greacă, informează Reuters.
Atacurile împotriva băncilor, politicienilor, jurnaliștilor și oamenilor de afaceri nu sunt ieșite din comun în Grecia care are o lungă istorie de violență politică și s-a împotmolit în cea mai gravă criză economică din ultimele decenii. Explozia de astăzi, despre care poliția crede că a fost pusă la cale de grupuri de gherilă interne, este primul astfel de atac de la venirea la putere a prim-ministrului de stânga Alexis Tsipras în ianuarie, notează Reuters.
Dispozitivul, declanșat de un cronometru și plasat într-un rucsac lângă intrarea în birourile Federației Elene de Afaceri, s-a produs în jurul orei 3.30 (1.30 GMT). “Un apelant anonim a avertizat un ziar înainte cu aproximativ 30 de minute”, a declarat un oficial din poliție cu condiția anonimatului.
Există martori care descriu cum au văzut sticla de la ferestrele sparte răspândită pe stradă într-una dintre cele mai aglomerate părți din centrul Atenei, foarte aproape de Parlament în Piața Syntagma și unde se află de asemenea multe cafenele, bănci și magazine.
Atacurile cu bombe artizanale și sticle incendiare au escaladat în Grecia din 2010, când țara a adoptat primele măsuri impopulare de austeritate cum ar fi creșterile de taxe, tăierile de salarii și pensii în schimbul unor planuri de salvare de multi-miliarde de euro de la Uniunea Europeana și FMI. În iulie, Atena a fost de acord asupra altor runde de austeritate în cadrul unui al treilea plan de salvare, amintește Reuters, citat de Agerpres.




sursa foto: independent.ie
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii