Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:10 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Numirea Oanei Stănciulescu în CA al TVR este aspru criticată de Ambasada Israelului

ro

25 Mar, 2016 22:47 2088 Marime text
 
Oana Stănciulescu, proaspăt numită în Consiliul de Administrație al Televiziunii Naționale, este atacată din toate părțile. Ea a fost propusă pentru această funcție de PNL, al cărui membru este. Ultima reacție privind numirea ei în funcția amintită a venit de la Ambasada Israelului la București, care a remis presei un comunicat în care critică numirea Oanei Stănciulescu în CA al TVR.
 
Reprezentanţa diplomatică și-a exprimat îngrijorarea față de numirea Oanei în funcţia respectivă şi subliniază, în comunicatul menţionat, că jurnalista a pus la îndoială existenţa Holocaustului, că unele afirmații ale ei au dus la identificarea ei cu lideri ai Mișcării Legionare, iar viziunile sale pot modifica prezentarea obiectivă a faptelor.
 
Ambasada mai apreciază că decizia de numire a Oanei Stănciulescu poate avea un impact negativ în ceea ce privește promovarea valorilor democraţiei cu precădere asupra noilor generaţii.
 
În urma unor afirmaţii făcute în 2015, jurnalista Oana Stănciulescu a fost acuzată de neolegionarism şi promovarea ideilor de extremă dreapta.

Şi Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România ''Elie Wiesel'' a reacţionat miercuri, argumentând că ''desemnarea doamnei Oana Stănciulescu drept reprezentant în Consiliul de Administraţie al TVR, instituţie publică, este incompatibilă cu asumarea şi promovarea memoriei victimelor Holocaustului din România''.

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a validat marţi noul Consiliu de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune (SRTv) cu 312 ''pentru'', 21 ''împotrivă'' şi un singur vot anulat, şedinţa fiind marcată de un scandal pe tema nominalizării Oanei Stănciulescu, susţinută de PNL, acuzată că are opinii pro-legionare.
 
UDMR a părăsit plenul, iar senatorul PNL Puiu Haşotti a susţinut că aleşii trebuie să facă o diferenţă între ''o greşeală politică din tinereţe'' a unor oameni şi contribuţia pe care aceştia au avut-o la cultura românească. Liberalul a recitat de la tribuna Parlamentului versuri scrise de Radu Gyr.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii