Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:50 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Numărul mare de gripaţi, efect al nevaccinării

ro

02 Mar, 2015 19:06 1944 Marime text
Managerul Institutului "Matei Balş", Adrian Streinu-Cercel, a declarat, pentru Mediafax, că numărul mare de îmbolnăviri de gripă din acest sezon s-a datorat refuzului tot mai extins al populaţiei de a se vaccina, şi nu unor forme mai agresive ale bolii.
 
Potrivit acestuia, singura metodă de prevenire a gripei este vaccinarea. "Refuzul vaccinării ne va aduce în situaţia de a avea cât mai multe cazuri de gripă, multe foarte grave, cu afectare pulmonară severă. Spre exemplu, în acest sfârşit de săptămână, am avut la Institutul «Matei Balş» 60 de cazuri de gripă, niciunul dintre bolnavi nefiind vaccinaţi, a explicat Streinu-Cercel.
 
Potrivit medicului, multe persoane au vorbit în acest sezon de o "gripă severă", mai ageresivă" cu afectare pulmonară" , dar acestea sunt manifestările gripei la nevaccinaţi.
 
OMS a stabilit noua formulă pentru vaccinul gripal din sezonul 2015-2016, două din cele trei tulpini fiind schimbate în funcţie de vriusurile gripale care au circulat mai mult în sezonul precedent, a declarat agenţiei Mediafax, Victor Olsavszky, reprezentantul pentru România al organizaţiei.
 
Centrul Naţional de Supraveghre şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a anunţat, săptămâna trecută, că 12 persoane cu gripă au murit în acest sezon, iar la 516 persoane a fost confirmată gripa, dintre care 256 de tip A şi 260 de cazuri tip B.
 
Sursa: mediafax.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii