Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:50 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Numărul deceselor prin gripă, duble faţă de anul trecut

ro

06 Mar, 2015 08:36 1799 Marime text
Numărul deceselor prin gripă confirmate în acest sezon până în 1 martie este de peste două ori mai mare faţă de cel din perioada similară a sezonului precedent, cele mai multe decese fiind cauzate de virusul pandemic AH1N1, care a apărut în 2009, şi nu de tulpina apărută acum, potrivit medicilor, conform antena3.ro.
 
Doar în săptămâna 23 februarie - 1 martie activitatea gripală a evoluat cu intensitate medie, cu extindere regională în zona sudică (Constanţa, Bucureşti, Călăraşi, Olt, Dolj), în zona de nord şi de est (Iaşi, Suceava, Bacău, Buzău, Neamţ, Vrâncea, Galaţi), cu focare locale (judeţul Sibiu) şi cu cazuri sporadice în unele judeţe, morbiditatea prin infecţii respiratorii acute fiind mai crescută decât în săptămâna precedentă şi depăşind intervalul aşteptat.

La nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute a fost în acest interval de 136.549, cu 8,6% mai mare faţă de cel înregistrat în săptămâna precedentă şi de 1,5 ori mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (89.148).

În intervalul 23 februarie - 1 martie au fost comunicate 11 decese noi la cazuri de infecţii acute respiratorii severe confirmate cu virus gripal, dintre care cinci bărbaţi cu vârste între 42 şi 70 de ani şi şase femei cu vârste între 22 şi 73 de ani, toţi nevaccinaţi antigripal.
   
De la începutul sezonului de supraveghere a infecţiilor respiratorii acute şi gripei şi până în 3 martie au fost confirmate 671 cazuri de gripă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii