Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:29 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mirela Matichescu „Numărul controalelor în zonele turistice a crescut“

ro

14 Jul, 2015 13:42 1962 Marime text
 
Președintele interimar al Autorității Naționale pentru Turism (ANT), Mirela Matichescu, a declarat că numărul controalelor făcute de inspectorii ANT în ultimele zile a crescut comparativ cu perioada ianuarie - iunie datorită faptului că ne aflăm în plin sezon estival și nu sunt inspecții executate cu scopul de a se da cât mai multe sancțiuni sau amenzi, informează Agerpres.

„Nu este vorba despre controale abuzive și nici despre inspecții executate cu scopul de a da cât mai multe sancțiuni sau amenzi. Principalul motiv pentru care s-au derulat mai multe acțiuni de control este chiar interesul turiștilor! Mai precis, ne dorim ca în zonele recunoscute ca destinații de vacanță pentru majoritatea românilor, și aici nu mă refer exclusiv la zona litorală, ci și la regiunile montane sau stațiunile balneare, turistul să beneficieze de cele mai bune condiții, atât în ceea ce privește cazarea, cât și serviciile“, a declarat Matichescu, potrivit sursei citate.

În luna iunie 2015, inspectorii ANT au efectuat peste 90 de acțiuni de control în cadrul cărora au fost verificate unități de cazare, unități de alimentație publică și agenții de turism. În urma controalelor, s-au dat amenzi contravenționale în valoare totală de peste un milion de lei și 60 de sancțiuni cu avertisment. Au fost ridicate 12 certificate de clasificare pentru unitățile de cazare și a fost retrasă o licență de turism.

„Nu ne-am propus sa introducem panică în agenții economici și nici să îi obligăm ca, de teama amenzilor, să-și închidă afacerile. Ne dorim, însă, ca turismul să se bazeze pe respectul față de client, pe servicii de calitate și un raport corect între preț și beneficii. Ne dorim ca în destinațiile tradiționale de vacanță să funcționeze cât mai mulți agenți economici, însă nu putem fi de acord cu încălcarea legislației în vigoare sau cu abateri de la aceasta. Nu vom amenda vreodată agenții economici aflați în legalitate. Și nici pe cei cărora le pasă de clienții lor“, a spus Mirela Matichescu, conform Agerpres.



Sursa: Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii