Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:44 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Număr record de cutremure în prima parte a anului

ro

01 Apr, 2015 08:14 1089 Marime text
În primele trei luni ale anului s-au produs aproape 50 de cutremure, fapt fără precedent în ultimii 15 ani. Cel mai recent seism, de acum câteva zile, a atins 4,9 pe scara Richter şi a fost cel mai puternic de la începutul anului.
 
Cele mai multe mişcări telurice înregistrate la începutul acestui an au avut loc în zona Vrancea. Mai exact, în perioada 21 decembrie - 22 ianuarie, în Vrancea şi Buzău, au avut loc 51 de cutremure. În aceeaşi perioadă, pământul s-a zguduit însă şi în zone unde activitatea seismică nu este la fel de frecventă. S-a întâmplat de trei ori în Banat şi câte o dată în Prahova şi Oltenia.
 
Nouă dintre cele 56 de cutremure au atins o magnitudine de peste 4 pe scara Richter. Diferenţa este semnificativă faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În Vrancea, au fost înregistrate 40 de cutemure, iar, dintre acestea, doar cinci au depăşit 4 pe Richter.
 
Cel mai puternic cutremur din ultimul deceniu a fost cel din noiembrie anul trecut, a cărui magnitudine a ajuns la 5,7 pe Richter. Între 24 ianuarie şi 29 martie, activitatea seismică din Vrancea şi Buzău a continuat cu încă trei episoade.
 
Sursa: rtv.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii