Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:55 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Număr impresionant de condamnări pentru infracţiuni de corupţie

ro

27 Jan, 2017 13:09 1931 Marime text
 


În cursul lunii decembrie 2016, în dosare de corupție instrumentate de D.N.A., au rămas definitive 29 hotărâri judecătorești prin care au fost condamnați 91 inculpați între care un deputat, doi preşedinţi de consiliu judeţean, un subprefect, un manager de spital, un şef Direcţie judeţeană Sanitar Veterinară și Siguranţa Alimentelor,  un şef poliţie municipiu, doi primari comună, un director de Agenţie judeţeană  a Mediului, un administrator post TV local.  
 
Pedepsele dispuse de judecători faţă de cei 91 inculpaţi variază între 14 ani şi 1 an cu amânare.

Detalii se regăsesc pe pagina de Internet, la adresa www.pna.ro, secțiunea „Comunicate – hotărâri definitive de condamnare”.
Având în vedere că, în multe cazuri, între pronunțarea deciziilor, motivarea acestora și transmiterea acestor decizii de către instanțele de judecată, în format electronic, se înregistrează o anumită diferență de timp, D.N.A. a decis publicarea unor informări cu privire la soluțiile de condamnare definitive, la momentul pronunțării acestora, sub formă de comunicate de presă.

În acest fel, D.N.A. răspunde cerinței de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupție, inclusiv asupra finalității dosarelor trimise spre judecare.

Sursa foto: mpublic.ro
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii