Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:15 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nu ratați ploaia de meteori Perseide, din această seară

ro

11 Aug, 2016 16:24 4039 Marime text
Ploaia de meteori Perseide, care are loc în fiecare an, va fi mult mai impresionantă de data această. În serile de azi şi mâine vom asista la un spectacol astronomic deosebit, scrie yoda.ro. 
Oficialii de la NASA au anunţat că în acest an Perseidele vor fi mult mai numeroase şi mai impresionante că în alţi ani. Asta deoarece Pământul va intră în coliziune cu mai multă materie provenită din resturile cometei Swift-Tuttle, care este sursa ploii de meteori Perseide, scrie Live Science. 
 
Spre deosebite de alţi ani, acum Terra va trece chiar prin centrul masei de resturi, nu la marginea ei. Fenomenul apare din cauza gravitaţiei planetei Jupiter, care a modificat traseul acestor rămăşiţe spaţiale. 
 
Practic, pasionaţii de stele căzătoare vor putea admira peste câteva nopţi de două ori mai mulţi meteori că de obicei, până la 200 pe oră. Desigur, cerul trebuie să fie perfect senin. 
 
Meteorii sunt resturile unei comete care au parcurs distanţe de miliarde de kilometri prin spaţiu şi care vor arde la intrarea în atmosfera Terrei, mai arată sursă citată.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii