Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:49 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O nouă metodă de furat! Nu opriți dacă o mașină cu numere străine vă face semn să opriți!

ro

20 Jul, 2015 23:53 1656 Marime text
 
Înainte de a pleca în concediu, așa cum obișnuiește mai toată lumea vara, este bine să știi că o metodă de furat destul de nouă. Despre ce este vorba? Vezi în timp ce mergi câte o maşină în trafic cu numere străine, chiar şi de Bulgaria. Lângă ea, un bărbat (sau femeie) da isteric din mâini şi-ţi face semn să opreşti, că şi cum s-ar fi întâmplat ceva grav. Unii oameni spun că au văzut un Audi A4 primul model şi un VW Passat, ambele cu numere de Italia cred, lângă care se aflau astfel de indivizi. Orice maşină cu numere străine care are lângă ea un om ce-ţi face semn să opreşti, nu te opri sub nicio formă!  Aceşti hoţi au o strategie foarte agresivă şi dacă văd că nu opreşti, vor încerca să alerge după maşină ta, astfel încât să-i vezi în oglindă retrovizoare că sunt disperaţi, şi astfel să te opreşti. Nu te opri!
Aceştia se bazează pe spiritul civic al unor şoferi şi profită de ei pentru a-i fură. Cum se face? Depinde de situaţie, fie îţi cer curent de la motorul tău, fie îţi cer telefonul că nu mai au baterie, fie îţi spun să îi laşi puţin mai departe. Dacă te trezeşti să le dai curent ca să pornească maşină, atât îţi trebuie, că se găsesc unu-doi colaboratori care ţi-o golesc în timp ce tu eşti concentrat sub capotă: din portbagaj, din interior, etc. Sau, mai bine, pleacă cu tot cu maşină.
O altă situaţie este atunci când şoferul este rugat să tracteze maşină, chipurile în până. Maşină tractată se va tampona intenţionat de cea din faţă şi, în timpul discuţiilor legate de asigurare, etc, şoferul bun-samaritean va fi uşurat de toate-cele. Pe drumuri naţionale, în afară localitatiilor, dacă un şofer opreşte şi ia un astfel de personaj că să-l lase mai departe, se poate trezi chiar şi oprit într-o parcare la marginea drumului şi jefuit sub ameninţarea armei. Sunt o grămadă de sesizări de acest gen pe facebook.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii