Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:59 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANI a verificat averea ministrului Gabriel Oprea Nu au fost identificate nereguli, iar dosarul a fost clasat

ro

02 Jun, 2015 14:09 813 Marime text
Agenția Națională de Intergitate (ANI) a verificat averea ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea. Conform unui comunicat emis de MAI, nu au fost identificate diferenţe semnificative între modificări intervenite în avere pe durata exercitării funcţiilor publice şi veniturile realizate, altfel că dosarul a fost clasat.

„În data de 29.05.2015, Agenția Națională de Integritate (ANI) a comunicat viceprim-ministrului pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, Raportul de evaluare în urma sesizării depusă de către o persoana fizică, la începutul acestui an.

Ca urmare a finalizării evaluării privindu-l pe ministrul afacerilor interne, nu a fost identificată o diferență în sensul prevederilor art. 18 din Legea 176/2010. Prin urmare, Agenția Națională de Integritate a decis clasarea lucrării respective.

În luna aprilie a.c., ministrul Gabriel Oprea a declarat că <<Nu este prima dată când se fac astfel de verificări, mai ales că de ani de zile ocup funcții de demnitate publică. Am trecut de mai multe ori prin filtrul instituțiilor cu atribuții în verificarea demnitarilor și, după cum se știe, niciodată nu mi s-a imputat vreo abatere sau vreo neregulă în legătură cu activitatea pe care am depus-o. Am respectat legile țării și voi face același lucru în continuare. Prin urmare, nu am niciun dubiu că ANI va constata o dată în plus ceea ce a constatat și cu alte ocazii, și anume că nu există neconcordanțe sau suspiciuni în ceea ce mă privește.

Nu în ultimul rând, vreau să precizez că dreptul de a depune petiții și sesizări este unul garantat prin Constituție și îl respect“, se arată în comunicatul Ministerului de Interne.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii