Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:56 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Victor Ponta „Nu am niciun rol în procedura de numire a șefului DIICOT”

ro

11 May, 2015 21:10 1204 Marime text
 
Premierul Victor Ponta a declarat astăzi că nu îl cunoaște pe Daniel-Constantin Horodniceanu, propus pentru funcția de procuror-șef al DIICOT și că nu are niciun fel de competență în numirea acestuia, potrivit Agerpres.

„Pot să vă spun un singur lucru: că nu îl cunosc pe domnul respectiv, nu am fost consultat și nici nu trebuia să fiu consultat pentru că legea prevede o procedură foarte clară și anume ministrul Justiției — CSM — președinte. Nu știu cine e, nu îl cunosc, nu am niciun fel de competență în domeniu.

Președintele țării e normal să ceară oricâte date dorește atunci când are de făcut domnia sa o numire. Eu, neavând niciun rol în această procedură, nu vreau să mă pronunț în niciun fel, mai ales că nu cunosc deloc persoana respectivă", a spus Ponta la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că l-a întrebat pe ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, dacă a discutat cu președintele înainte de nominalizare și că acesta i-a spus. "da, am discutat".

„Altceva nu vreau să știu și nu este de competența mea. Repet, legea prevede foarte clar că primul-ministru nu are niciun fel de competență în această procedură, ci este ministru — CSM — președinte", a subliniat Ponta.


Sursa: Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii