Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:10 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noutăți de la Fisc privind tichetele de masă

ro

20 Nov, 2013 19:41 1687 Marime text


Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi aduce la cunostinţa contribuabililor că, în Monitorul Oficial al României nr. 701 din 15 noiembrie 2013 a fost publicată Legea nr. 291/2013 pentru modificarea Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masa.

  Potrivit  actului normativ mai sus menţionat, angajatorii  vor putea acorda salariaţilor atât  tichete de masă pe suport hârtie cât şi  tichete de masă în format electronic.

Conform Legii nr. 291/2013, tichetele de masă în format electronic sunt bonuri de valoare pe suport electronic şi sunt destinate exclusiv acordării alocaţiei individuale de hrană a salariaţilor. Aceste tichete vor fi emise sub forma unui card, care însă nu va avea caracteristicile asemănătoare cardului bancar, pentru că nu va fi permisă retragerea de numerar.

Potrivit noilor dispoziţii, tichetul în format electronic va fi valabil numai dacă sunt înscrise pe acesta sau sunt stocate într-un alt mod în acesta, urmatoarele informaţii:
• numele şi prenumele salariatului care este în drept să utilizeze tichetul de masă;
• numele şi adresa emitentului;
• date referitoare la perioada de valabilitate;
• interdicţia de a fi utilizat pentru achiziţionarea de ţigări sau de produse alcoolice.

Spre deosebire de tichetele de masă pe suport hârtie, care nu permit acordarea restului de bani la achiziţionarea unor produse a căror valoare este mai mică decât valoarea nominală înscrisă pe tichet, în cazul  tichetelor de masă pe suport  electronic, debitarea sumelor corespunzătoare produselor alimentare solicitate de salariat  se va realiza la valoarea respectivelor produse alimentare.

Noile reglementări stabilesc că,  angajatorul va avea libertatea de a decide dacă acordă tichete de masă şi sub ce formă, pe suport hârtie sau în format electronic, în urma consultării cu salariaţii, prin organizaţiile sindicale sau prin reprezentanţii salariaţilor, după caz.

Menţionăm că, valoarea nominală a tichetelor de masă, fie pe suport hârtie, fie în format electronic, nu va putea fi diminuată în niciun mod, în prezent un tichet de masa având valoarea de 9,35 lei.

Legea nr. 291/2013 pentru modificarea Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masă, va intra în vigoare în termen de 90 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii