Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:07 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noua lege a educatiei prevede reduceri substantiale pentru elevi

ro

19 Mar, 2010 15:13 1053 Marime text

Elevii din învăţământul de stat, dar şi din cel privat acreditat beneficiază de tarife reduse cu 75% pentru accesul la muzee, concerte, spectacole de teatru, operă, film, precum şi la alte manifestări culturale şi sportive organizate de instituţii publice, potrivit proiectului Legii educaţiei. De această prevedere beneficiază şi elevii etnici români din afara graniţelor ţării, bursieri ai statului român.

Proiectul Legii educaţiei prevede şi reducerile de tarifpentru transport. Astfel, elevii beneficiază de tarif redus cu 50% pentru transportul local în comun, de suprafaţă şi subteran, precum şi pentru transportul intern auto, feroviar şi naval, pe tot timpul anului calendaristic , potrivit proiectului.

Ca măsură de protecţie specială, elevii instituţionalizaţi beneficiază de gratuitate pentru categoriile de transport auto, feroviar sau naval.

Elevilor care nu pot fi şcolarizaţi în localitatea de domiciliu li se decontează cheltuielile de transport din bugetul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, prin unităţile de învăţământ la care sunt şcolarizaţi, pe baza de abonament, în limita a 50 de kilometri. Pentru distanţe mai mari de 50 kilometri, se va deconta sumareprezentând contravaloarea a opt călătorii dus - întors pe semestru.

Sursa: mediafax.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii