Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:56 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O soluţie pentru sărăcie? Nouă Case de Ajutor Reciproc vor fi înfiinţate cu fonduri europene

ro

17 Aug, 2015 18:12 1571 Marime text
 
Uniunea Națională a Caselor de Ajutor Reciproc ale Salariaților din România a anunțat lansarea unui proiect finanțat din fonduri europene care prevede înființarea a nouă Case de Ajutor Reciproc.
Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013, Proiectul „ICAR incluziune prin microcredit și Ajutor Reciproc - strategie sustenabilă a economiei sociale pentru ocupare și creare de întreprinderi sociale” face parte din Fondul Social European.
„România are cea mai mare rată a persoanelor expuse riscului de sărăcie și excluziune socială din UE, peste 30% din gospodării înregistrând datorii și restanțe la plată, cu o pondere mai mare în rândul unor grupe de populație vulnerabile cum ar fi familiile monoparentale cu doi copii și peste. Rata de îndatorare a gospodăriilor din România a crescut galopant de peste 3 ori în ultimii 5 ani. În multe cazuri, aceste persoane se confruntă și cu excluziune financiară, fiind persoane nebancabile, cărora li se refuză accesul la servicii bancare și de credit de către creditorii de masă, fiind astfel expuse și la cămătarie”, se spune în prezentrarea Proiectului ICAR, publicat pe uncar.ro.
În acest an, sunt vizate circa 20 familii cu peste doi copii, 90 familii monoparentale, 235 femei, 26 manageri ai întreprinderilor sociale, 10 persoane care au părăsit timpuriu şcoala, 15 persoane cu dizabilităţi, 10 persoane de etnie romă. O altă ţintă finală este formarea a 20 de specialiști în economie socială.


sursa foto: ziuanews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii