Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:04 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Nou termen în dosarul în care se cere falimentul societăţii Compania de Supraveghere IG SRL

ro

07 Oct, 2016 13:14 2158 Marime text
Astăzi are loc un nou termen, la Tribunalul Buzău, în dosarul în care se cere falimentul SC Compania de Supraveghere IG SRL. Obiectul dosarului îl constituie „procedura insolvenţei – societăţi cu răspundere limitată“. 
 
O lată mare parte a datoriilor la stat ale grupului de firme Murfatlar se pare că sunt concentrate în Fermelor Murfatlar și ajung în final la Compania de Supraveghere IG SRL. Fondatorul firmei a fost, în 2008, George Ivănescu. După ce se aprobă fuziunea prin absorție a Euroavipo și Fermele Murfatlar în Compania de Supraveghere și preluarea datoriilor acestora de noua firmă, Ivănescu iese din firmă, unde acționar este Sorin Săvoiu. Un interpus cu care grupul afaceriștilor a fost asociat și la Fermele Murfatlar, scrie presa naţională.
 
Amintim că la începutul lunii noiembrie Tribunalul Constanța a dispus: „admite în parte cererea principal și cererea conexă. Constată nulitatea absolută a Acordului încheiat la data de 31.01.2014 între SC Murfatlar România SA și SC Compania de Supraveghere IG SRL. Respinge celelalte capete de cerere din cererea principală ca nefondate. Admite excepția lipsei calității procesual passive a pârâtei SC Global Aqua Invest SA din cererea conexă. Respinge cererea conexa față de aceasta pârâta ca fiind formulată în contradictoriu cu o persoană fără calitate procesual pasivă. Respinge capatul de cerere privind constatarea nulității biletelor la ordin din cererea conexa, în contradictoriu cu pârâta SC Compania de Supraveghere IG SRL, ca nefondat.”
 
Vă mai amintim că ANAF a acuzat companiile Murfatlar România SA, Euroavipo SA şi alte firme de evaziune fiscală care ar fi dus la prejudicierea bugetului de stat cu peste 700 de milioane de lei.
 
Controlul Fiscului ar fi vizat activitatea firmelor din ultimii patru ani. Potrivit unor surse citate de hotnews.ro, ANAF acuză că evaziunea s-ar fi realizat prin neplata taxelor şi impozitelor, nerespectarea regimului de antrepozitare fiscală şi prin simularea insolvenţei pe seama creanţelor create artificial în interiorul grupului. Controlul realizat de Direcţia de Integritate din cadrul ANAF a dus şi la prinderea unor inspectori ai Fiscului care ar fi sprijinit companiile menţionate. Astfel, mai mulţi angajaţi ai ANAF ar fi comis infracţiuni de abuz.
 
Prejudiciul total estimat de Fisc ar fi de circa 160 de milioane de euro, cea mai mare parte fiind atribuită firmei Euroavipo SA (peste 600 de milioane de lei). Controlul Fiscului ar fi început în toamna anului 2014 şi ar fi acoperit activitatea firmelor din grupul Euroavipo din ultimii patru ani. ANAF a depus, în luna aprilie a acestui an, două sesizări la DNA în legătură cu cele două firme. Grupul Euroavipo, din care face parte şi Murfatlar România SA, controlează peste 25% din piaţa internă a băuturilor alcoolice. Printre brandurile deţinute de grup se numără Unirea, Sankt Petersburg, Amador, Hanul Ars, Palincă de Buzău.

UPDATE:
Instanţa a decis o nouă amânarea a acestui proces pentru data de 4 noiembrie. Amânarea are ca scop continuarea inventarierii şi evaluării bunurilor din averea debitoarei, depunerea tabelului definitiv de creanţe şi soluţionarea apelului declarat împotriva sentinţei 296/2016 cu termen pe 25 octombrie la Curtea de Apel Ploieşti.
 
 
 
Citeşte şi
„Există mai multe litigii de natură fiscală“
Murfatlar SA, luată în colimator de DNA, la sesizarea ANAF?

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii