Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:24 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Norvegia va crește taxele pentru a plăti pentru refugiați

ro

24 Nov, 2015 07:55 1429 Marime text
Guvernul minoritar de dreapta din Norvegia a anunțat ieri că a căzut de acord să facă consumul de electricitate și tarifele de transport aerian mai scumpe în 2016 pentru a fi ajutat să plătească pentru un aflux record de solicitanți de azil, asigurându-și de asemenea o majoritate în Parlament pentru bugetul de stat pe anul viitor, relatează Reuters.
Cheltuielile estimate din fondul suveran al țării (alimentat cu bani din petrol n.r.) au rămas neschimbate la 195,2 miliarde de coroane norvegiene (22,53 miliarde dolari), comparativ cu propunerea Guvernului în ultima lună. Un impozit pe tarifele de transport aerian, estimat să aducă 1,1 miliarde de coroane norvegiene, se numără printre noile măsuri, precum și majorarea taxelor la energia electrică (aproximativ 890 milioane coroane), potrivit unor documente bugetare.
Acordul cere de asemenea companiilor de stat, inclusiv companiei de energie Statkraft și operatorului feroviar NSB, să plătească suplimentar dividende pentru a contribui la fondul de cheltuielile publice. Planul inițial de buget al guvernului, publicat pe 7 octombrie, a fost modificat la 30 octombrie pentru a ține seama de creșterea cererilor de azil și de atunci a făcut obiectul unor negocieri pentru a fi convenit un acord final, potrivit Agerpres.
Țara nordică cu 5,2 milioane de locuitori se așteaptă ca numărul de sirieni, afgani și alții ce caută refugiu de conflicte să ajungă mai mult decât triplu în acest an la un record de 35.000, în timp ce Europa se luptă cu cea mai mare criză a migrației pe continent de la Al Doilea Război Mondial, notează Reuters. Anul viitor, guvernul se așteaptă la 30.000-50.000 de cereri de azil.






sursa foto: romaniatv.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii