Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:50 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nor de nisip din Sahara peste România

ro

18 Apr, 2012 19:55 1928 Marime text

România este acoperită de marţi de un nor de praf provenit din Sahara, fenomenul fiind cauzat de circulaţia maselor de aer, au declarat, pentru NewsIn, reprezentanţii Centrului Naţional de Prognoză Meteorologică.

"Ieri (n.red - marţi), în zona peninsulei Arabice a fost o furtună puternică de praf. Acest praf saharian la origine a fost antrenat în circulaţia atmosferică către zona ţării noastre, pentru că noi suntem influenţaţi în acest moment de un sistem de presiune destul de scăzut care s-a format în zona Mării Mediterane. Vorbim despre o circulaţie sudică şi în această circulaţie sudică a fost antrenat o parte din praful saharian, praf care a traversat Podişul Anatoliei, Marea Neagră şi se pare că a ajuns până în zona ţării noastre", au mai spus suresle citate.

Potrivit reprezentanţilor Centrului Naţional de Prognoză Meteorologică, România s-a mai confruntat cu un fenomen meteorologic asemănător şi în urmă cu doi ani, singurele efecte ale acestuia constând în creşterea temperaturilor cu câteva grade.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii