Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:28 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE Noi evacuări ale românilor din Yemen

ro

09 Apr, 2015 22:45 1890 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că, în cursul zilei de 9 aprilie 2015, 3 cetăţeni români au sosit în România din Yemen via Djibouti. Aceştia au fost evacuaţi din Yemen la datele de 6 şi 7 aprilie 2015, cu sprijinul Ambasadei României la Abu Dhabi.

MAE, prin intermediul Ambasadei României la Abu Dhabi, a menţinut legătura permanentă atât cu autorităţile din zonă, cât şi cu cei 3 cetăţeni români şi a monitorizat întreaga deplasare a acestora pe traseul Yemen-Djibouti-România.

2 dintre acești 3 cetăţeni români au fost asistaţi şi de către Organizaţia Internaţională pentru Migraţie - biroul România şi biroul Djibouti (OIM) atât la sosirea în Djibouti, cât și pentru îndeplinirea formalităţilor de îmbarcare pe o aeronavă cu destinaţia România. Cel de-al treilea cetăţean român a beneficiat şi de sprijinul companiei angajatoare în cadrul demersurilor de repatriere.

MAE menţioneaza că, până în prezent, numărul persoanelor evacuate şi repatriate din Yemen cu sprijinul MAE este de 25 de cetăţeni români şi 3 membri de familie.

MAE continuă eforturile de evacuare în siguranţă a cetăţenilor români aflaţi în Yemen şi rămâne în legătură permanentă atât cu aceştia, cât şi cu toate autorităţile competente din regiune.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii