Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:10 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noi dezvăluiri! SRl ştia de calitatea dezinfectanţilor din spitale!

ro

09 May, 2016 12:16 1953 Marime text
Jurnaliştii Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan publică noi informaţii incredibile privind amploarea problemei dezinfectanţilor din spitale.
 
O sursă a Serviciului Român de Informații face public, prin intermediul GSP şi tolo.ro, un document pe care l-a trimis ofițerilor săi de legătură în octombrie 2014. În document, medicul epidemiolog detalia trucarea unei licitații la Spitalul Județean, unde a câștigat distribuitorul celui mai mare producător din lume, francezii de la Anios. Vreme de 8 ani, epidemiologul a explicat ofițerilor SRI cum mor oamenii în spitalele prost dezinfectate și cum se multiplică bacteriile.
 

”Toți ultimii șase miniștri plini ai Sănătății au avut pe masă informări de la SRI despre dezinfectanți și infecțiile nosocomiale, susțin sursele ziarului. Dar, tot în ultimii 5 ani, Spitalul SRI a făcut 63 de achiziții directe, fără licitație, de la Hexi Pharma!”, scrie tolo.ro

 

 „Bacteriile tratate cu substanțe slabe capătă imunitate și o transmit generației viitoare de bacterii. Practic, noi am vaccinat bacteriile”, spune alt medic, de la „Sf. Pantelimon”, citat de tolo.ro.


Doctorul susține că la secția ATI de la „Sf. Pantelimon” rata mortalității în weekend a ajuns la 40%!

SRI confirmă pentru tolo.ro: „Am făcut informări  despre calitatea necorespunzătoare a unor dezinfectanți folosiți în spitale”.
În același timp, la spitalul SRI de vis-a-vis de liceul ”Tudor Vianu” o altă firmă cîștigă licitațiile, dar conducerea spitalului semnează cu Hexi Pharma 63 de încredințări directe!


Miniștrii Sănătății neagă în bloc că au primit astfel de informări de la Serviciu.

Citiţi articolul integral pe tolo.ro.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii