Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:27 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noi detalii uimitoare în cazul prăbuşirii avionului Airbus A320

ro

26 Mar, 2015 08:56 1400 Marime text
Unul din cei doi piloți ai avionului Airbus A320 al companiei Germanwings care s-a prăbușit în Alpii francezi a părăsit cockpitul și nu a mai putut reveni, potrivit înregistrărilor sonore recuperate de anchetatori, a făcut cunoscut joi o sursă apropiată anchetei, citată de AFP, informează Agerpres.
 
La începutul zborului, se aude cum echipajul vorbește normal, apoi se aude zgomotul unuia din scaune care este împins înapoi, o ușă care se deschide și se închide, zgomote care arată că cineva bate în ușă și apoi nu mai este nicio conversație până în momentul prăbușirii", a menționat această sursă care a cunoaște conținutul înregistrărilor și a confirmat o informație publicată de jurnalul american New York Times, mai arată Agerpres.

Cei doi piloți vorbeau în germană. La sfârșitul zborului, alarma care indică apropierea de sol izbucnește, a adăugat aceeași sursă, fără să fie în măsură să precizeze dacă este vorba de comandantul de zbor ori copilotul cel care a părăsit cockpitul.

Aceste informații provin de la audierea de către anchetatori a cutiei negre care înregistrează sunetele din cabina piloților. CVR-ul (cockpit voice recorder) a fost găsit marți la câteva ore după accident, iar lectura sa a fost făcută spre sfârșitul zilei de miercuri.

Sursa: Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii