Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:24 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noi detalii în scandalul dezinfectanților Hexi Pharma

ro

24 May, 2016 23:55 1158 Marime text
Apar informații contradictorii în scandalul dezinfectanților diluați de la Hexi Pharma. Purtătoarea de cuvânt a firmei a declarat astăzi, la Antena 3, că a trimis probe din produse la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Chimie şi Petrochimie (ICECHIM), pentru a fi analizate, însă institutul a refuzat acest lucru, pe motiv că nu ar vrea să-și asocieze imaginea cu acest scandal. Totodată, atunci când au cerut o ofertă de preț de la ICECHIM pentru analizele dezinfectanților, Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare pentru Chimie și Petrochimie le-a răspuns că nu le poate lucra anumite produse care au în componență iod, pe motiv că nu au reactivii necesari.
 
”Am trimis în 6 mai probe către ICECHIM, cu mult înainte de a trimite Guvernul”, a spus angajata Hexi Pharma, Loredana Albu.
 
În acest timp, Guvernul a prezentat analizele dezinfectanților Hexi, care au fost făcute la același institut, ICECHIM! Mai mult, când Guvernul a ieșit public și a prezentat analizele făcute dezinfectanților Hexi, unul din produse conținea iod. În plus, acest dezinfectant a fost prezentat ca fiind unul care nu avea mari probleme privind concentrația.
 
Se nasc, în mod firesct întrebările: unde este cu adevărat adevărul? De ce ICECHIM spune unor privați că nu le poate analiza toate produsele, pe motiv că nu au reactivi, iar pentru Guvern, aceleași analize se pot face?
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii