Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:25 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noi detalii în investiția de 9 milioane de euro Unitatea de elită de la Spitalul Floreasca a rămas, în continuare, nefolosită

ro

08 Nov, 2015 12:54 1408 Marime text
După cum precizam zilele trecute, o unitate pentru arși, echipată şi costisitoare, nu a fost pusă în funcțiune pentru a trata victimele incendiului de la Clubul Colectiv din Bucureşti, în condiţiile în care aceasta a fost inaugurată, în primăvară, de ministrul Nicolae Bănicioiu.

Bilanţul tragediei din Colectiv a ajuns, astăzi, la 44 de morţi. În acest context, unitatea de elită de la Spitalul Floreasca, care le-ar fi putut prelungi zilele la șase dintre ei, zace, în continuare, nefolosită, potrivit riseproject.ro, care a descoperit un detaliu legat de felul în care a curs investiția de 9 milioane de euro, făcută în echiparea acestei unități medicale.
 
Firma care s-a ocupat de utilarea acestei unități de chirurgie plastică se numeşte Gemedica şi este deținută de Aurel Galea, prieten intim, sponsor de campanie electorală și partener de afaceri al lui Sorin Oprescu. Noua informaţie, conform Rise Project, este următoarea: profesorul Ioan Lascăr, membru în comisia de licitație care a hotărât ca dotările să fie furnizate de firma Gemedica, acordă consultații la clinica Academica, pe care Galea o deține împreună cu Oprescu.  Altfel spus, Lascăr a elaborat caietul de sarcini al unei licitații care a fost câștigată – în absența oricărei concurențe – de o firmă a patronului clinicii la care își rotunjește veniturile.

În zilele care au trecut de la dezvăluirea faptului că în București există o unitate modernă destinată îngrijirii arșilor – nefuncțională, deși, în primăvără, a fost inaugurată, en fanfare – Spitalul Floreasca nu a răspuns la niciuna dintre întrebările adresate de RISE Project, legate de acest caz.

Sursa:riseproject.ro

Citeşte şi Clinica pentru arși de la Floreasca, exorbitantă și nefuncțională, făcută de un apropiat al lui Oprescu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii