Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:28 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noi cazuri de păsări moarte la Constanţa

ro

11 Jan, 2011 18:55 1127 Marime text

În timp ce Direcţia Sanitar-Veterinară (DSV) Constanţa susţine că, în urma analizelor de laborator, graurii descoperiţi sâmbătă ar fi murit din cauza unei intoxicaţii etilice, reprezentanţii Asociaţiei de Protecţia Animalelor Constanţa susţin că au descoperit, în această după-amiază, alte câteva zeci de păsări moarte în Parcul Tăbăcărie.

Şeful DSV Constanţa, Romeu Lazăr, a declarat pentru EVZ că "stomacul muscular al graurilor era plin cu borhot de strugure, iar la investigaţia toxicologică s-a găsit alcool etilic". Specialistul precizează că în guşă şi în stomacul glandural nu s-au mai găsit alte resturi de mâncare. "Poate dacă borhotul s-ar fi amestecat cu alte grăunţe, ar fi supravieţuit, însă pământul era îngheţat şi nu au mai găsit hrană", conchide specialistul DSV. În corpul graurilor nu s-au găsit nici alice care să susţină ipoteza că păsările ar fi fost împuşcate de vreun vânător şi aruncate lângă ghena de gunoi unde au fost descoperite. Declaraţii contradictorii

Romeo Lazăr nu a putut însă explica care au fost cauzele morţii celor câţiva grauri găsiţi în copacii de lângă blocul respectiv.

"Nu le-am putut face necropsia pentru că oamenii noştri nu le-au mai găsit acolo", mai spune directorul DSV Constanţa, adăugând că nu exclude varianta ca vreun locatar al blocului să fi aruncat, într-o pungă, păsările deja moarte. În replică, voluntarii Asociaţiei pentru Protecţia Animalelor Constanţa susţin că, în ultimele luni, au găsit în parcurile din oraş o mulţime de păsări moarte - vrăbii, grauri, ciori sau porumbei. "Numai în parcul Tăbăcărie am adunat, pe rând, 40-50 de ciori, iar în parcul de la gară am găsit cel puţin 10 vrăbii moarte. E un fenomen inexplicabil, am observat că păsările zboară în cerc şi apoi mor şi cad", spune Ziadin Murat, de la Asociaţia pentru Protecţia Animalelor Constanţa.

Sursa: evz.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii