Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:29 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noi amănunte privind scandalul din IPJ Constanţa Şeful DIAS şi-a depus dosarul de pensionare „sătul de scandalurile şi şicanările lui Burlacu”

ro

27 Nov, 2012 06:20 3318 Marime text

concursuri_-_sediu_ipj_01.jpgApariţia fotografiilor compromiţătoare, înaintea arestării primarului din Năvodari, nu a fost întâmplătoare. Moraru ştia despre legăturile dintre edil şi şeful său.

Potrivit ediţiei on line a evz.ro, zilele comisarului - şef Valentin Burlacu la şefia IPJ Constanţa sunt numărate. Surse din poliţia constănţeană, care citează şefi din IGP, dau ca sigură schimbarea din funcţie a inspectorului şef. Acesta a intrat, brusc, în concediu medical, pe 16 noiembrie, la o zi după arestarea primarului din Năvodari, Nicolae Matei, şi la o săptămână după apariţia în presă a fotografiilor nud cu şeful DIAS, comisarul şef Emanoil Moraru.

Acesta din urmă l-a acuzat pe comisarul - şef Valentin Burlacu că s-ar afla în spatele scandalului pozelor în care apare dezbrăcat în sala de antrenamente. Surse din Poliţia constănţeană au dezvăluit, pentru EVZ, că Moraru era luat în calcul ca înlocuitorul lui Burlacu la şefia IPJ Constanţa, odată cu accederea la putere a Guvernului Ponta. Mai ales că, din 2000, era cetăţean de onoare al municipiului, la propunerea primarului Radu Mazăre.

Pensionat cu acordul PSD

Şeful DIAS a promis că, după 1 decembrie, va face dezvăluiri despre jocurile politice din Poliţia constănţeană. Acesta a povestit că, „sătul de scandalurile şi şicanările lui Burlacu” şi-a depus dosarul de pensionare, în luna septembrie. Atunci, replica şefului IPJ ar fi fost: „Foarte bine ai făcut, pentru că şi domnul Nicuşor este de acord”.

„Nicuşor” ar fi nimeni altul decât Nicuşor Constantinescu, preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa şi prim-vice PSD. Valentin Burlacu, 40 ani, cunoscut ca cel mai tânăr şef al Poliţiei judeţene, a fost denunţătorul care a sesizat, pe 19 octombrie, DNA Bucureşti că primarul Matei i-ar fi oferit două terenuri în Tabăra de Copii Năvodari dacă îi face uitate dosarele în care este cercetat penal.

Mai departe pe evz.ro. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Mirela 27 Nov, 2012 08:36 Prin urmare am avut dreptate,,domnu Nicusor'a fost deranjat.