Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:08 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noaptea Muzeelor în municipiul Constanţa

ro

15 May, 2013 05:51 3133 Marime text
Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa şi aflat deja la a noua ediţie. Evenimentul este patronat de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM). Noaptea muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internaţionale a Muzeelor, care are loc întotdeauna pe 18 mai. Prin urmare, asistăm la o dublă sărbătoare pe 18 mai 2013: Ziua Internațională a Muzeelor și Noaptea Europeană a Muzeelor.
Aproximativ 3.000 de muzee din Europa sărbătoresc anual evenimentul. Mai multe detalii despre Noaptea Europeană a Muzeelor la adresa http://nuitdesmusees.culture.fr
Reţeaua Naţională a Muzeelor din România (RNMR) este partener oficial al evenimentului la nivel internațional, asigurând o promovare amplă și coerentă a activităților organizate de muzeele românești, în special prin intermediul site-ului special dedicat, www.noapteamuzeelor.ro, dar și al unei campanii de promovare la nivel național.
De asemenea, din 2011 RNMR coordonează și organizarea circuitului muzeal din București, care a fost inițiat în anul 2008 de către Muzeul Național de Artă al României.
Din municipiul Constanţa, la Noaptea Muzeelor 2013 participă:
- Complexul Muzeal de Științe ale Naturii (Planetariu) Constanța
- Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa
- Muzeul Marinei Române Constanța
Sursa: noapteameuzeelor.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Tomi 19 May, 2013 14:07 Cultura in Constanta este foarte bine dezvoltata! Din 10 muzee ale orasului, doar 3 si-au anuntat participarea la "noaptea muzeelor", numai ca pentru muzeul National de Istorie (unul din cele 3), aceasta noapte a insemnat sa se incheie la orele 23! :P