Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:42 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nivel scăzut al Dunării Navele care se îndreaptă dinspre Olteniţa către Cernavodă şi Constanţa sunt direcţionate pe o rută alternativă

ro

30 Jul, 2015 14:38 2111 Marime text
 
Temperaturile foarte ridicate şi seceta au dus la scăderea nivelului apelor Dunării pe sectorul Călăraşi, unde au apărut probleme pentru navigatori. Navigatorii care se îndreaptă dinspre Olteniţa către Constanţa pe Dunăre sunt direcţionaţi pe rută ocolitoare din cauză că nivelul fluviului a scăzut foarte mult în ultimele zile, feribotul care funcţionează în Călăraşi fiind inoperabil în această perioadă din cauza cotelor scăzute pe braţul Ostrov.
Administraţia Fluvială a Dunării (AFD) asigură căi alternative pentru navigatori. Tot din cauza cotelor scăzute ale apelor Dunării, feribotul care face legătura între Călăraşi şi Silistra a devenit inoperabil în această perioadă. Potrivit reprezentanţilor Administraţiei Fluviale a Dunării, feribotul poate naviga pe Dunăre, însă nu poate intra pe braţul Ostrov din cauza nivelului scăzut al apei.
Potrivit Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos R.A. Galaţi, tendinţa apelor Dunării în următoarele două zile este în scădere la Brăila şi Cernavodă şi în uşoară creştere la Giurgiu.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii