Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:14 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nimeni nu a răspuns până acum Exact 25 de ani de la masacrul trupelor USLA de la Otopeni

ro

23 Dec, 2014 20:01 3012 Marime text
 
In zorii zilei de 23 decembrie 1989 camioanele cu militari ai UM 0865 de securitate din Câmpina, care fusesera chemati sa apere aeroportul, au fost întâmpinate cu focuri de arma.
 
40 de militari si inca 8 civili din autobuzul care a sosit ulterior cu personalul aeroportului au fost ciuruiţi de dispozitivele de apărare ale aeroportului care i-au considerat a fi terorişti.
 
Carnagiul de la Otopeni, unul dintre cele mai revoltatoare şi sangeroase evenimente ale Revoluţiei a precedat asasinarea trupelor USLA chemate să apere Ministerul Apararii Nationale în seara aceleiaşi zile.
 
In noaptea de 23 decembrie 1989 militari ai Unitatii Speciale de Lupta Antiterorista sunt chemati sa ajute la eliminarea teroristilor despre care se spunea ca s-au infiltrat in cladirile din jurul ministerului.
 
Spre surprinderea lor, dispozitivul de aparare al ministerului deschide focul. Este ucis seful statului major al USLA, alaturi de inca 7 militari.
 
La 25 de ani dupa tragedie unii vorbesc despre lipsa de comunicare. Altii sustin ca au fost de fapt niste diversiuni puse la cale de cei care tocmai preluasera puterea pentru a dovedi existenta teroristilor si necesitatea uciderii cuplului Ceausescu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii