Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:34 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicuşor Dan „Un prim-ministru condamnat penal ar duce la o izolare a României“

ro

12 Dec, 2016 15:28 5957 Marime text
Președintele Uniunii Salvați România, Nicușor Dan, a declarat, luni, că nominalizarea unui prim-ministru condamnat penal ar duce la o izolare a României de către partenerii occidentali.

La rândul său, Cristian Ghinea, membru al USR, și-a exprimat speranța că președintele Klaus Iohannis nu va nominaliza o astfel de persoană la conducerea Guvernului.

„Domnul Dragnea a spus că nu va modifica legea care interzice condamnaților penali să fie miniștri, deci și prim-miniștri. Președintele Iohannis a spus că nu va nominaliza un prim-ministru condamnat penal. Este și punctul nostru de vedere. Un prim-ministru condamnat penal ar duce la o izolare a României de către partenerii noștri occidentali", a afirmat Nicușor Dan, într-o conferință de presă.

„Îl îndemnăm (pe președintele Klaus Iohannis — n.r.) să își mențină promisiunea pe care a făcut-o de a nu nominaliza un condamnat penal pentru funcția de prim-ministru", a adăugat Cristian Ghinea, conform Agerpres.

Nicușor Dan a calificat drept "o performanță deosebită" a USR rezultatul alegerilor parlamentare, un partid înființat în luna februarie și care a pornit fără resurse.

El a adăugat că este "pozitiv și deosebit" pentru democrația din România faptul că un partid format din oameni care nu au mai făcut politică și care au cariere profesionale "solide" face parte din Parlament.

„Va fi o presiune pozitivă pe care o să o punem pe celelalte partide prin modul în care vom interacționa cu cetățenii, cu vocile din societate care au ceva de spus și pe care le vom invita la toate dezbaterile din Parlament, pentru ca expertiza lor trebuie să fie folosită", a declarat Nicușor Dan.

Potrivit acestuia, USR respectă votul pe care românii l-au dat. El a admis că nu se aștepta la un scor atât de mare pentru PSD, menționând totodată că USR va urmări activitatea majorității parlamentare și a Guvernului.

„Românii au votat pentru un trai mai bun, pentru salarii mai mari, pentru taxe mai mici, au considerat că partidele pe care le-au votat vor fi capabile să realizeze aceste așteptări. Noi, pe chestiuni pozitive, care să îmbunătățească viața românilor, vom discuta, vom colabora în mod pozitiv cu viitorul Guvern, cu viitoarea majoritate. Dacă însă — cum din păcate se întâmplă la București deja — acest vot va fi folosit pentru o domnie a bunului plac, pentru abuzuri ale autorităților publice, pentru un atac asupra statului de drept, așa cum de exemplu, legea amnistiei penale și fiscale a fost vehiculată în campania electorală, USR se va opune vehement prin toate mijloacele pe care le are", a explicat liderul USR.

Nicușor Dan a susținut că membrii USR au fiecare "o istorie" a luptei împotriva ilegalităților, a abuzurilor administrației și a jafului din banii publici.

„Avem acum mai multă putere și mai multe resurse pentru a o face. Armele noastre sunt opinia publică și justiția", a spus el.

Dan a reiterat că ușa USR este deschisă pentru premierul Dacian Cioloș și a anunțat că urmează să fie organizat un congres al formațiunii.

„Sperăm ca fuziunea să se consume la Curtea de Apel cât mai repede, adică să fie respins apelul pe care l-au făcut sateliții PSD la Curtea de Apel, și atunci conducerea formală a USR să fie Biroul național al USB. În acest Birou național sunt în acest moment numai oameni din București și e nevoie de un congres în care să fie reprezentați oameni din toate județele care au muncit din greu în campania asta", a explicat el.


Sursa foto: romaniatv.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii