Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:07 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicușor Constantinescu, apărat în instanță de fosta șefă anti-mafia, Alina Bica

ro

06 Sep, 2016 09:15 4933 Marime text
Surpriza anului din justiţie! Fosta şefă DIICOT, Alina Bica îl va apăra în instanță pe fostul președinte al Consiliului Județean Constanța (CJC), Nicușor Constantinescu, condamnat definitiv şi trimis în spatele gratiilor. Constantinescu a fost condamnat definitiv în iunie la cinci ani de închisoare în dosarul Centrului Militar Zonal. Fostul baron local nu a acceptat şi a apelat la o cale extraordinară de atac la Înalta Curte de Casație și Justiție, informează stiripesurse.ro.
 
Acolo va fi reprezentat de fosta şefă a DIICOT, Alina Bica. Aceasta este la rându-i inculpată și trimisă în judecată de procurorii DNA în mai multe dosare de răsunet. Alina Bica este judecată pentru abuz în serviciu în dosarul ANRP, alături de Gheorghe Stelian, Dorin Cocoș, Alin Cocoș și Sergiu Diacomatu și într-un alt dosar în care este judecată și retrocedarea a 25 de hectare din municipiul Constanța. Bica îl mai reprezintă și pe omul de afaceri Călin Pop în dosarul în care este judecat primarul Brașovului, George Scripcaru.
 
În luna martie, Alina Bica explica de ce se reprezintă singură în instanță și de ce vrea să practice meseria de avocat: „Am mai spus și cu alte ocazii, trebuie să îmi câștig existența. Nu am ce face, trebuie să îmi câștig existența. Este o experienţă nouă, încerc să mă adaptez la ea. Îmi place meseria de avocat. Dacă ştiam cum este meseria de avocat aş fi încercat mai demult”, a declarat Alina Bica la ieşirea de la instanţă.
 
Alina Bica nu este singura apropiată a lui Nicuşor Constantinescu. Acesta a sărit şi în apărarea Elenei Udrea, iar aceasta s-a transformat rapid din „mâna dreaptă a dictatorului Băsescu“, în „victima noului regim controlat de aripa Coldea-SRI și DNA-Kovesi care o vor aresta printr-un abuz al poliției politice“, spune Constantinescu în urmă cu doi ani.  Câteva luni mai târziu, Elena Udrea, sosită în vacanță la mare, recunoștea jurnaliștilor constănțeni că s-a întâlnit la o cafea cu Nicușor Constantinescu și Radu Mazăre și că au discutat despre stațiunea Mamaia, administrație și proiecte, conform info-sud-est.ro.
 
Citește materialul integral pe info-sud-est.ro

sursa colaj foto: info-sud-est.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii