Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:53 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicuşor Constantinescu, şeful CJC, rămâne sub control judiciar. Decizia este definitivă

ro

18 Jun, 2014 14:41 2199 Marime text

Nicuşor Constantinescu, şeful CJC, rămâne sub control judiciar. Decizia este definitivă şi a fost luată de judecătoarea Daniela Panioglu, din Curtea de Apel Bucureşti. Judecătoarea a respins contestaţia formulată de preşedintele CJC împotriva deciziei Tribunalului Bucureşti, din data de 4 iulie, instanţă care a constatat legalitatea şi temeinicia măsurii controlului judiciar luat faţă de Nicuşor Constantinescu. Tot pe data de 4 iulie, Tribunalul Bucureşti a respins cererea şefului CJC de revocare a măsurii controlului judiciar. Totuşi, lui Nicuşor Constantinescu i s-a încuviinţat să părăsească teritoriul României în perioada 6 – 11 iunie, pentru a se deplasa la unitatea medicală Johns Hopkins Chicago.


De menţionat că mâine judecătorul Corneliu Bogdan Ion Tudoran, din cadrul Curţii de Apel Bucureşti, va analiza contestaţia formulată de procurorii Anticorupţie împotriva deciziei Tribunalului Bucureşti, din data de 10 iunie, când cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de menţinere a controlului judiciar faţă de Constantinescu a fost respinsă. Foarte important, tot pe data de 10 iunie, Tribunalul Bucureşti i-a admis şefului CJC cererea de revocarea măsurii preventive anterior precizată.
 

Pe data de 25 aprilie, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată a lui Nicuşor Constantinescu, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuată. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti, cu propunerea de a se menţine măsura controlului judiciar dispusă faţă de Constantinescu.
 
Citeşte rechizitoriul aici.  

Pe data de 27 mai, şeful CJC a fost trimis în judecată şi de procurorii DNA din Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie, alături de Adrian George Gâmbuţeanu, directorul general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa (RAJDP) Constanţa.
 
Citeşte rechizitoriul aici. 

Cele două dosare au fost trimise spre soluţionare Tribunalului Bucureşti.

 


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii