Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:55 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicuşor Constantinescu, scrisoare deschisă către ambasatorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm (document)

ro

14 Jun, 2016 17:22 3257 Marime text
doi medici cercetati de andrei bodean pentru favorizarea faptuitorului nicusor constantinescu audiatÎn scursul zilei de astăzi, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Daniel Constantinescu, a remis, prin intermediul avocaţilor săi, o scrisoare deschisă, adresată lui Hans Klemm, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti.

„Aflat într-o situaţie disperată şi supus abuzurilor repetate ale DNA şi ale anumitor instanţe, dl. Nicuşor Daniel Constantinescu se află într-o stare de sănătate precară şi nu beneficiază de asistenţa medicală de specialitate. Dincolo de administrarea actului de justiţie, tratamentul nedemn și brutal i-a afectat grav sănătatea, fiindu-i chiar pusă viața în pericol, pe parcursul anchetei“, se arată în chapeau-ul scrisorii.

„Scrisoarea este adresată cu numai o zi înainte ca Judecătorii Curţii Constituţionale din România să se pronunţe asupra excepţiilor de neconstituţionalitate ridicate, inclusiv de către dl. Constantinescu, referitoare la incriminarea penală - şi nu administrativă, ca în restul ţărilor UE - a abuzului în serviciu. În acelaşi timp, presiunile la care este supusă Curtea Constituţională de către însuşi şefa DNA Laura Codruţa Kovesi demonstrează, nu numai în acest caz, încercarea disperată de a obține condamnări în orice condiții, încălcând brutal dreptul la apărare, punând inculpații în situații umilitoare și degradante și uzând de metode de anchetă și cercetare care le pun celor învinuiţi sănătatea și chiar viața în pericol“, se mai arată în documentul citat.

Conţinutul integral al acestei scrisori poate fi citit accesând secţiunea „Documente“.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii