Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:33 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicușor Constantinescu, mesaj din penitenciar după moartea lui Virgil Coman

ro

08 Aug, 2016 17:12 2934 Marime text
Pe unul dintre conturile lui Nicușor Daniel Constantinescu,  fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, a postat un mesaj de adio in memoria lui Virgil Coman, fostul director al Serviciului Judeţean al Arhivelor Naţionale Constanţa.

Iată mesajul postat pe rețeaua de socializare:

„ADIO, Virgil Coman! Cei care te iubesc și te respectă ca un mare dobrogean, ca un mare român, au spus, la fulgerătoarea noastră despărțire, la numai 43 de ani ai tăi, că "te-au trădat inima și sufletul tău mare și bun!" Eu cred că nu inima te-a trădat, ci noi cu nepăsarea și indolența noastră cotidiană! Ca reprezentant ales al dobrogenilor, am ințeles și de la tine, Virgile, importanța conservării și a transmiterii generațiilor viitoare, a patrimoniului arheologico-dobrogean și a trecutului nostru! Multe dintre proiectele finalizate sunt urmare a straduițelor tale! Ai fost printre puținii care au spus ADEVĂRUL în dosarul condamnării mele nedrepte, pentru că am vrut să protejăm ARHIVELE DOBROGEI uitate de toți! Te-au presat psihic să TACI! Tu n-ai tacut, iar cei ce mi-au făcut răul mie, te au pe conștiință!
Cu CREDINȚA și SPERANȚA că BINELE va învinge RĂUL ,cu durerea imposibilității mele de a-mi lua rămas bun de la tine, Virgile, iți spun ADIO, de la Penitenciarul Poarta Alba! Dumnezeu să te odihnească în pace!“

Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, a fost condamnat în trei dintre cele şase dosare în care este judecat. În prezent, Nicuşor Constantinescu mai este judecat în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, din octombrie 2008, în dosarul fundaţiilor Thalia şi Fantasio, din aprilie 2015, dar şi în dosarul elicopterului prăbuşit în lacul Siutghiol. În procesul privind presupusa subfinanţare a Centrului Militar Zonal Constanţa, Constantinescu a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare, iar în cel în care a fost deferit Justiţiei alături de Adrian George Gâmbuţeanu, director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa, a primit şase ani de detenţie, în primă instanţă. Recent, Ana Maria Trancă, judecător al Curţii de Apel Bucureşti, l-a condamnat pe fostul şef al CJC la 15 ani de detenţie în dosarul în care a fost deferit Justiţiei alături de mai mulţi şefi din Consiliul Judeţean. În total, în prezenta cauză, instanţa din capitală a dictat peste 70 de ani de închisoare. Pedepsele nu sunt definitive. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • OBIFIU 08 Aug, 2016 18:49 " Eu cred că nu inima te-a trădat, ci noi cu nepăsarea și indolența noastră cotidiană!"-VEZI SPITALUL CTA IN CE HAL. TI-E FRICA SA INTRI CU UN COPIL ACOLO.-LA ASTA TE REFERI?:))