Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:58 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BreakingNews24. "Autoritățile americane i-au suspendat viza Nicușor Constantinescu are INTERZIS în SUA!"

ro

23 May, 2015 11:22 2622 Marime text
 
Asistentul Victoriei Nuland, Hoyt Yee, a spus marți, în Camera Reprezentanților, că foști și actuali oficiali guvernamentali români și bulgari au primit interdicție de călătorie în SUA din cauza dosarelor de corupție sau a condamnărilor. După doar două zile, fostul premier Adrian Năstase a anunţat că și lui i-a fost retrasă viza de intrare în SUA, dar în 2012. Ce l-a mirat a fost motivul invocat de autoritățile americane: condamnarea pe fond în legatură cu pixurile din campania electorală. Cei de la  BreakingNews24 susțin ca au mai descoperit un politician român care are interzis în SUA. Acesta ar fi Nicușor  Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, aflat în acest moment sub control judiciar.

Nicușor Constantinescu a povestit că el avea viză de Statele Unite pe pașaport și că a aflat atunci când voia să plece la tratament la New York că are interdicție de călătorie în America: „Am aflat că atunci când a început ancheta penală, procurorii DNA au au scris către Ambasada SUA că intenționez să fug în America și mi-au pus interdicția de călătorie. Am aflat asta când am avut nevoie să plec la tratament și a fost nevoie să aplic pentru viza medicală și pentru ca să o primesc Spitalul Sfântul Ioan din București a trebuit să corespondeze cu Spitalul din Germania unde făcusem biopsia, să  facă  testul ADN ca să vadă că e corespunzător”. El a primit apoi viza medicală din motive umanitare, o procedură pe care americanii o acceptă pe motive întemeiate.

Surse politice susțin că pe lista menționată de adjunctul asistentului secretarului de stat american s-ar afla politicienii care au la activ cereri de arestare respinse de Parlament sau se află sub control judiciar sau în procedura de urmărire penală, precum și cei condamnați deja pentru corupție.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii