Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:29 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 2. Femeia de serviciu era şi paznic la Centrul Militar Nicuşor Constantinescu, la Tribunalul Constanţa - „În momentul de faţă, procurorii sunt numiţi politic”

ro

25 Mar, 2015 11:10 2241 Marime text
Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, a ajuns cu puţin timp în urmă la Tribunalul Constanţa. Acesta poate afla azi cât mai stă în arest la domiciliu.
 
Judecătoarea Iulia Cezara Suciu, din Tribunalul Constanţa, va avea în atenţie dosarul în care Constantinescu este acuzat de subfinanţarea Centrului Militar Zonal. În acest context, şeful suspendat al CJC poate formula o cerere de înlocuire a arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar.

La sediul Tribunalului, Nicuşor Constantinescu a declarat că a depus cereri la comisiile avizate prin care a susţinut că practica folosirii cătuşelor în cazul persoanelor arestate preventiv este o practică abuzivă.

„Nu există în Monitorul Oficial al României o astfel de hotărâre, că un arestat preventiv trebuie purtat cu cătuşe în faţa televiziunilor. De aceea este nevoie de votul Parlamentului. Tocmai pentru a ne proteja de abuzul arestului preventiv”, a declarat acesta.

Şeful suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa a mai precizat că Traian Băsescu a anulat hotărârea dată de Adrian Năstase în 2004, hotărâre prin care tehnica arestului preventiv era bine reglementată, iar în funcţiile din justiţie „procurorii au fost numiţi politic”.

„ Ai am venit din nou cu documente să demonstrez că nu am încălcat controlul judiciar. (...) Pentru ce au spus procurorii şi data trecută că eu nu pot să iau legătura cu instructorii, eu nu-i cunosc. Ei au fost în mare parte citaţi ca să spună ce? Că nu i-am dat eu voie să-i dea lui Gheorghiţă permis de tractor?”, a mai susţinut Nicuşor Constantinescu.
 
„Dacă vorbim de sistemul funcţionarilor publici, dacă vrem să facem ordine, să-i plătim cu salarii decente, să-şi asigure traiul şi să nu mai fie coruptibili. Eu am 3500 d elei salariu, preşedinte de consiliu judeţean. Vi se pare că această sumă îmi poate asigura necesarul meu şi al familiei mele? Din fericire, am acţiuni la societăţi private”, a mai declarat Nicuşor Constantinescu.

Citeşte şi Rechizitoriu: Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu (abuz în serviciu) - DNA Constanţa

UPDATE 2, ora 13.15

În cadrul şedinţei de judecată ce tocmai s-a încheiat, Nicuşor Constatninescu a cerut înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar. Şeful suspendat al CJC, a depus la dosar mai multe documente, prin care vrea să-şi dovedească nevinovăţia. Următorul termen a fost stabilit pentru jumătatea lunii viitoare, la ora 12.00, când vor fi audiaţi alţi martori din CMZ. Instanţa a rămas în pronunţare.

UPDATE 1, ora 12.19

Şedinţa de judecată privind dosarul lui Nicuşor Constantinescu a început. Sunt audiaţi mai mulţi angajaţi ai Centrului Militar Zonal (CMZ) Constanţa care au spus că, în ultima perioadă, de paza instituţiei de îngrijeau ei, prin rotaţie, deşi această activitate nu era în competenţa lor. Mai mult decât atât, printre cei care au asigurat paza instituţie, s-ar fi aflat şi femeia de serviciu.

Citeşte şi Nicuşor Constantinescu rămâne în arest la domiciliu (rechizitoriu)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii