Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:08 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE12.Proces suspendat Nicuşor Constantinescu către jurnaliști - ”Nu mai mâncați c...t!” (galerie foto+video)

ro

06 Jun, 2016 09:20 8631 Marime text


În această dimineaţă, la Curtea de Apel Constanţa va avea loc un nou termen în dosarul Centrului Militar Zonal Constanţa, cauză în care Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedintele al Consiliului Judeţean Constanţa, a fost condamnat, în primă instanţă, la 3,6 ani de închisoare cu executare.
 
Constantinescu a ajuns la instanţă cu Ambulanţa. „Cred că se doreşte tentativă de omor repetat", a spus Constantinescu. Cu privire la rezultatul alegerilor, acesta a declarat: „Votaţi cu DNA”.     


 
Judecătorii Andreea Ianca şi Dan Iulian Năstase, din cadrul Curţii de Apel Constanţa, învestiţi cu soluţionarea cauzei, au stabilit ca azi fostul şef al CJC să fie audiat.
 
Reamintim că, în acest dosar, Nicuşor Daniel Constantinescu a fost arestat preventiv, la sfârşitul lunii trecute.

UPDATE12, ora 15.36:


Când a ieșit din sala de judecată pentru a se urca pe targă, Nicușor Constantinescu a fost luat la întrebări de jurnaliști. Deoarece la un moment dat a fost întrebat dacă și-a luat medicamentele înainte de proces, Constantinescu s-a enervat și a strigat: ”Nu mai mâncați c...cat!”. 
 

UPDATE11, ora 15.14:


Se reia ședința de judecată. Nicușor Constantinescu are acum tensiunea de 17 cu 11, potrivit medicilor care l-au consultat.
 

"La solicitarea inculpatului și pentru a se efectua analize de specialitate, va fi transportat la Spitalul Județean Constanța", a spus judecătoarea.

 
Dezbaterile nu pot fi întrerupte decât trei zile și s-a dat termen pentru miercuri. Dezbaterile și măsurile preventive vor fi discutate pe 8 iunie.

Așa că, în aceste momente, Nicușor Constantinescu este transportat la Spitalul Județean Constanța. 

"Mă lupt în continuare până o să câștigăm în țara asta de democrație. Eu m-am născut liber. Voi sunteți legați", a spus Nicușor Constantinescu. 

UPDATE10, ora 14.48:


Ședința de judecată a fost reluată. Nicușor Constantinescu se plânge că îl doare foarte tare capul. Cere voie să se ducă la spital.
 

"Cer permisiunea să ma duc la spital cu SMURD-ul", a spus el.


Judecătoarea îi spune să se liniștească.
 

"Eu vă acuz de tentativă de omor! Condamnați-mă, faceți ce vreți!", a declarat Constantinescu.

 
Iar se suspendă ședința. Nicușor Daniel Constantinescu susține că avocatul din oficiu nu știe dosarul și nu vrea continuarea procesului.
 

UPDATE9, ora 13.12:

Andrei Bodean a declarat: "Cu privire la excepţiile anterioare, această excepţie de nelegalitate nu constituie chestiuni de drept penal. Aceasta excepţie din urmă trebuie respinsa".

Mocanu a cerut citarea Guvernului. El a vorbit despre o excepţie de nelegalitate emisă de Guvern. nicuşor Constantinescu vrea să ia act de cererea de mediere. Procurorul cere respingerea cererii întrucât ar fi fapta mai gravă. 

Reprezentantul CMZ: "Hotărârea de guvern nu reprezintă un act normativ. Referitor la cererea de mediere, apreciem că nu".

Curtea: "În ce priveşte solicitatea lui Votomei Vasile în calitate de reprezentant nu poate fi acceptată. Nu avem de ce să amânăm cauza pentru că putem să depunem concluzii scrise. Cererea de mediere poate interveni la acele infracţiuni pentru care poate fi prevăzută împăcarea părţilor, în această nu este posibilă. În ceea ce priveşte excepţiile de nelegalitate nu sunt acte administrative şi vor fi respinse".

Judecătoarea: "Hotărârea de guvern invocată  reprezintă un act normativ care nu poate forma obiect al excepţiei de nelegalitate".


Nicuşor Daniel Constantinescu devine iar nervos şi spune că nu are avocat şi doreşte să i se acorde termen pentru avocat ales.

"Vreau să iau alt avocat", a strigat Nicuşor Constantinescu.


Judecătoarea spune că a avut dreptul la avocat ales, dar astăzi ne judecăm cu avocatul din oficiu. Acum se aşteaptă avocatul din oficiu Bunta, de la Mangalia, pe care Nicuşor Constantinescu îl refuză. 


UPDATE 8, ora 12.35

Se reia şedinţa de judecată. Cererea de recuzare a fost respinsă. Tensiunea lui Nicuşor Constantinescu oscilează între 15 cu 10/16 cu 12. Mocanu a declarat următoarele: „Inculpatul nu doreşte să dea declaraţie. Vă solicităm să luaţi act că inculpatul a dorit să dea declaraţii, dar nu este bine din punct de vedere medical. Motivul pentru care a intrat în refuz de medicaţie este faptul că nu a deţinut îngrijire de specialitate. A fost o formă de protest acest refuz de medicaţie", a spus Mocanu.

„Curtea constată imposibilitatea de audiere a inculpatului Nicuşor Constantinescu având în vedere cele menţionate anterior", a spus judecătoarea. În ceea ce priveşte raportul de expertiză medico-legala, acesta va fi primit şi se va avea în vedere întrucât cuprinde concluzii general valabile. Acesta este util din cosiderentele Curţii de Apel", a mai adăugat magistratul.
 
Mocanu spune: „Formulasem în scris suspendarea judecării cauzei".
 
Curtea respinge cererea de suspendare a judecării cauzei. Inculpatul poate participa la acest moment procesual la procesul penal, afecţiunile nedeterminându-l pe acesta să nu poată participa, având în vedere toate actele medicale, a spus judecătoarea.

"Cerem să invocăm excepţia de nelegalitate", a spus Mocanu.

UPDATE 7, ora 11.33

SMURD-ul venit la instanţa este singurul echipaj cu terapie intensivă. Judecătoarea a spus să fie înlocuit cu alt echipaj deoarece, dacă există o urgenţă, să poată pleca cel cu terapie intensivă.

„La termenul de judecată din data de 20 mai a precizat aceaşi lucru şi cu toate că are o tensiune ridicată refuză să îşi ia tratamentul şi să dea declaraţie", a spus judecătoarea.

Andrei Bodean spune: „În mod neîntemeiat inculpatul consideră că poate fi audiat doar când vrea el. Şi-a manifestat în mod neechivoc să dea declaraţii", a spus acesta.

„Formulăm o cerere de recuzare sub aspectul lipsei de neparţialitate”, spune Mocanu. Întregului complet i se adresează cererea de recuzare
Din nou, şedinţa se suspendă, până la soluţionarea cererii de recuzare.


UPDATE 6, ora 11.13

Se reia şedinţa de judecată. „Am constatat o tensiune de 20 cu 118, am recomandat un tratament injectabil pe care pacientul l-a refuzat şi i-am administrat pastile. Pacientul a refuzat tratamentul injectabil pe motiv că la un alt episod tratamentul injectabil nu a funcţionat", a spus medicul SMURD în sala de judecată.

Constantinescu continuă cu declaraţiile. „Eu m-am arestat singur? Credeţi că mi-am provocat singur? Nu pot să dau declaraţie din cauza stării de sănătate", a spus acesta.

Se întocmeşte proces verbal, pe care refuză să îl semneze.

UPDATE 5, ora 10.54
 
În aceste momente a venit SMURD-ul. I s-a dat o pastilă pe care să o bage sub limbă şi să se topească de la sine.
 
UPDATE 4, ora 10.39
 
Mai trebuie să vină un alt echipaj SAJ cu un medic. Echipajul care a sosit în urmă cu scurt timp are doar asistent.
 
UPDATE 3, ora 10.25

La instanţă a ajuns şi un echipaj SAJ.

UPDATE 2, ora 9.50
 
În aceste momente, începe şedinţa de judecată. Nicuşor Constantinescu este lăsat să stea jos.
 

„Vreau să chemaţi SMURD-ul, pentru că nu am asistenţă medicală”, spune Constantinescu.


„Am luat tratament şi am luat degeaba", spune Nicuşor Constatinescu, care devine nervos. Mai mult de atât, a ridicat tonul la judecătoarea Ianca şi cere să vină SMURD-ul. Judecătoarea a spus că o să cheme SMURD-ul şi încearcă să îl liniştească.
 
„2500 de km am făcut numai la instanţe. Vreţi să mă omorâţi?”, întreabă Constantinescu. „De ce nu v-aţi luat tratamentul dimineaţă că să putem discuta?", întreabă magistratul.
 
„Pentru că trebuie să mănânc după ce iau tratamentul şi m-aţi luat cu dricul de la 6", a răspuns acesta. „Am luat două săptămâni, zi de zi, tratamentul şi tot nu îmi scade tensiunea".
 
Judecătoarea a spus să vină cineva de la SMURD. „Sper că o să cooperati cu medicul SMURD şi când vă liniştiţi, ne întoarcem", a precizat aceasta. Şedinţa a fost suspendată momentan.


UPDATE 1, ora 9.37
 
Nicuşor Constantinescu s-a ajutat de cârje pentru a ajunge în sala de judecată. Are tensiunea 18 cu 12.








Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii