Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:59 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicolaescu i-a cerut demisia directorului DSP Constanța. Vezi ce susține Constantin Dina

ro

10 Jan, 2013 16:09 2788 Marime text

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a anunţat astăzi că a cerut demisia şefului Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Constanţa, pentru „incompetenţă şi modul arogant în care s-a raliat unor manageri ai spitalelor subordonate", criticând ordinul MS privind programul de vizită la bolnavii internaţi.

„Am văzut la TV că managerii din judeţul Constanţa sunt nemulţumiţi de ordinul fostului ministru Raed Arafat referitor la programul de vizită al pacienţilor în spital şi că modalitatea pe care Ministerul Sănătăţii a găsit-o, şi anume ca în spitale să fie, în cursul săptămânii, şase ore de vizită, iar în weekend opt ore de vizită, înseamnă cheltuieli mari pentru spitale pentru asigurarea curăţeniei şi a personalului etc", a explicat ministrul Nicolăescu.

Ministrul a spus că respinge categoric o astfel de atitudine. „Vreau să vă spun că dezavuez complet asemenea atitudini. I-am cerut directorului DSP Constanţa să-şi dea demisia pentru incompetenţă şi pentru modul arogant în care s-a raliat unor atitudini complet străine cetăţeanului. Pentru că sistemul sanitar românesc trebuie să fie prietenos, să fie umanizat, să îi dea voie celui care are un bolnav în spital să stea cât mai mult lângă el. În SUA, state cu maximum de democraţie, cetăţeanul îşi poate vizita oricând bolnavul, dacă este nevoie, şi 24 de ore din 24", a mai spus ministrul Nicolăescu.

Contactat de corespondentul Mediafax, directorul DSP Constanţa, Constantin Dina, a declarat, joi la prânz, că nu şi-a prezentat demisia şi nici nu i-a fost adusă la cunoştinţă o eventuală revocare a sa din funcţie.

Directorul DSP Constanţa, Constantin Dina, a participat, marţi, la o întâlnire cu managerii unităţilor sanitare pentru a vedea care sunt problemele întâmpinate la implementarea ordinului privind vizitarea pacienţilor de către aparţinători şi a declarat la finalul discuţiilor că principala nemulţumire este legată de prelungirea programului de vizită.

„Sunt nemulţumiri legate în principiu de programul de vizită. În acest interval medicii fac contravizita, începând cu orele 17.00-18.00, sunt perioade în care li se serveşte masa pacienţilor sau în care li se fac anumite tratamente. Managerii au ridicat problema posibilităţii creşterii infecţiilor intraspitaliceşti cu această ocazie. De asemenea, ar însemna şi o creştere a consumului de materiale cu curăţenia în unitatea sanitară şi bineînţeles că pe anumite perioade de timp va trebui mărit personalul care face ordine în unitatea sanitară. Cam acestea au fost problemele ridicate de dumnealor. Aşteptăm să înainteze propuneri, cel mai probabil, săptămâna viitoare, vom discuta pe marginea acestora şi le vom trimite la minister", a declarat Dina.

Potrivit noului ordin al Ministerului Sănătăţii (MS), programul de vizită pentru toate unităţile sanitare este de luni până vineri între orele 15.00 şi 20.00, iar în weekend între orele 10.00 şi 20.00. În principalele unităţi sanitare din judeţul Constanţa, până la apariţia acestui ordin, pacienţii puteau fi vizitaţi într-un interval de două ore în timpul săptămânii şi trei ore în weekend.

AICI

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Anca Medrea 10 Jan, 2013 18:58 Domnul Nicolaescu ar trebui sa le ceara managerilor de spitale din jud Constanta sa nu mai fie atat de refractari in ceea ce priveste mass media si sa lase la latitudinea pacientului daca vrea sa dea un interviu, nu sa impuna regulamente ca sa bage pumnul in gura presei!