Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:17 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicolae Becheanu, gorjeanul care i-a vandut puieti primarului de Constanta

ro

26 Mar, 2011 02:34 2175 Marime text

Nicolae Becheanu este gorjeanul care i-a vandut lui Radu Mazare puieti de pomi fructiferi pentru infiintarea unor plantatii. O echipa a Primariei Constanta a ridicat, in urma cu cateva zile, de la Cornesti aproximativ 1400 de puieti de mar, piersic si cires. Nicolae Becheanu si-a facut pepiniera in urma cu 4 ani si a devenit cunoscut in tara datorita calitatii pomilor fructiferi plantati de el. Daca vreti sa-i vedeti pepiniera urmariti sambata, la Gorj Tv, emisiunea "Ora de agricultura", incepand cu ora 10.00.

Nicolae Becheanu are 50 de ani si este din satul Cornesti. De mai bine de 4 ani si-a facut o pepiniera, o afacere profitabila care i-a adus nu numai sume importante de bani dar si un renume la nivel national. Nicolae Becheanu este cunoscut ca fiind un pomicultor ce detine mai multe soiuri de puieti rar intalnite in tara. Puietii sunt produsi in pepiniera sa, insa sunt altoiti de specialisti din alte judete. "La Campul I, am aproximativ 8000 de puieti de mar, corcodus si mahaleb, pentru a altoi ciresul; prun, piersic si cais pentru altoiul corcodusului si mar salbatic pentru altoiul marului. La Campul II am in jur de 5500 de puieti de pruni, mar si par. Anual investesc 100 de milioane de lei vechi in aceasta afacere. Aproximativ 30 de milioane de lei vechi ma costa altoitul deoarece aduc o echipa de specialisti de la Pitesti. De asemenea, bani multi se cheltuiesc si cu hartia pentru etichete, folia, ramurile pentru altoi si substantele pentru tratament. Marcota de mar o aducem de la Institutul de Cercetare Maracineni", a declarat Nicolae Becheanu.

Mazare nu s-a zgarcit la bani

In urma cu cateva zile, Nicolae Becheanu a vandut 1400 de puieti de pomi fructiferi Primariei Constanta. Mazare a achizitionat puietii pentru infiintarea unor plantatii de cires, mar si piersic. Ba mai mult, edilul pare ca nu se uita la bani atunci cand este vorba de calitate. "O echipa a Primariei Constanta a achizitionat 1400 de puieti de cires, mar si piersic. Reprezentantii primarului Mazare nu au negociat pretul si mi-au platit atat cat am cerut. Cred ca nu au gasit puieti mai convenabil in alta parte deoarece soiurile respective sunt mai rare. Puietii i-am vandut cu 10-12 lei/ bucata in functie de soiul respectiv", a mai precizat Nicolae Becheanu. In acest sezon, gorjeanul isi petrece 10-12 ore/zi muncind in pepiniera. Desi comercializare puietilor, a vitei de vie si a trandafirilor, este o afacere rentabila, Nicolae Becheanu spune ca pe piata se face o mare concurenta cu produsele aduse din afara tarii, mult mai slabe din punct de vedere calitativ, insa cu etichete si fotografii mai frumoase.

Sursa: Ziare.com

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii