Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:23 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicolae Bănicioiu – „Am să îmi reproşez foarte multe”

ro

07 Nov, 2015 18:29 2013 Marime text
 
Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a declarat astăzi că are să își reproșeze „foarte multe, la fel ca toți cei care trebuiau să facă foarte multe lucruri pentru sistemul de sănătate românesc”.
 
De asemenea el a precizat că nu a spus în „niciun moment” că nu este nevoie de ajutor.
 
„Da. Am să îmi reproșez foarte multe, la fel ca toți cei care trebuiau să facă foarte multe lucruri pentru sistemul de sănătate românesc. Foarte mulți oameni trebuiau să facă foarte multe lucruri. Vreau să vă spun, așa cum ați spus dvs, ministrul aparținând unui guvern demisionat, că, până în ultimul moment în care pot să ajut, voi ajuta și voi fi alături de aceste echipe de intervenție, intenția mea este de a salva cât mai mulți oameni și de a face tot ceea ce este posibil pentru a salva cât mai mulți oameni”, a afirmat Nicolae Bănicioiu, întrebat de ziariști dacă are ceva să își reproșeze în ce privește gestionarea situației de după Club Colectiv, potrivit româniatv.net.
 
„Eu, din primele ore ale accidentului, am fost alături și de dl. profesor Lascăr, dar și de ceilalți colegi ai mei. Eu nu am spus niciun moment că nu avem nevoie de ajutor, eu am spus tot timpul că noi asigurăm tot ceea ce este necesar pentru fiecare etapă de tratament, eu asta am spus și la spitale, în noaptea respectivă și a doua zi, și după, am spus, da, avem medicație, aducem medicația de nivel european. Doamnă, nu am spus niciodată și nu îmi răstălmăciți cuvintele, cum am văzut că s-a întâmplat zilele trecute, că am spus că este în România mai bine ca în Germania. (...) Eu, din primul moment, am spus că asigurăm și că avem pe stocuri și aducem către spitale tot ceea ce au nevoie și tot ceea ce cer medicii. De asemenea, am spus, la fel de clar, cred că din primele minute, am spus că acceptăm orice ajutor”, a subliniat ministrul sănătății.
 
Bănicioiu a adresat rugămintea către medici de a comunica în continuare și de a le explica oamenilor exact starea reală a pacienților.
 
„Știu că poate, pe alocuri, se înregistrează și oboseală și o destul de mare greutate în a comunica cu aparținătorii, însă rugămintea mea către toți, și veți avea și tot sprijinul din partea noastră aici, este aceea de a comunica în continuare și de a le explica oamenilor exact starea reală a pacienților, ceea ce știu că ați făcut până acum, evoluția predictibilă, bineînțeles cu situațiile care pot interveni. Adică oamenii să știe în orice moment situația copiilor lor”, a spus ministrul, într-o conferință de presă susținută la Palatul Victoria, potrivit româniatv.net.
 
Ministrul sănătății a mai precizat faptul că urmează șapte zile dificile.
 
„De asemenea, acolo unde este nevoie de ceva sau mai intervine o nevoie de ceva, ca și până acum, ne informați rapid. Cum am spus-o încă din primele ore ale accidentului, acceptăm orice ajutor pe care ni-l poate oferi oricine. Sunt binevenite și echipele internaționale, și oamenii noștri au lucrat foarte bine cu ele până acum. Știm că faceți minuni și, în continuare, sperăm că veștile astea rele să lase loc și de vești bune în zilele următoare. Dar, din păcate, cele șapte zile care urmează, începând de astăzi, așa cum spuneau domnii profesori, reprezintă o perioadă dificilă, poate cea mai dificilă din acest tratament”, a continuat Nicolae Bănicioiu.
 



Sursa foto: nineoclock.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii