Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:41 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

"Nici diaspora nu vrea PSD, dar nici PSD nu are diaspora la inimă"

ro

14 Jun, 2015 15:57 1830 Marime text
 
Dacă româniii au reacționat dur față de afirmațiile lui Ioan Rus, diaspora reacțioanează și față de reacția prea generală a Ministrului Diasporei, Angel Tîlvar, referitoare la declarațiile fostului ministru al Transporturilor.
 
Pe site-ul romedia.gr, românii din Grecia susțin că se așteptau ca cel care îi reprezintă ar fi trebuit să pună punctul pe “i” și să ceară demisia lui Ioan Rus, dar nu a făcut-o pentru a nu afecta imaginea partidului de apartenență.
 
“La puțin timp de la scandalul iscat de declarațiile lui Ioan Rus, apare și pe site-ul DPRRP o declarație nefericită, un comunicat de presă care conține o declaraţie a ministrului pentru relaţiile cu românii de peste hotare Angel Tîlvăr.
 
Ideea este că această declarație mai bine nu apărea decât să fie scrisă astfel și să cuprindă mesajul transmis - s-a ales un mesaj cu caracter general în detrimentul punerii punctului pe "I"  pentru a nu afecta imaginea partidului de apartenență. Fără a arăta vreun interes față de situație, fără a condamna declarațiile, fără a ne apăra așa cum ar trebui, ministrul diasporei încearcă să ne îndulcească într-un moment nepotrivit, într-o clipă în care nu noi trebuie să fim îndulciți, dar Ioan Rus trebuie pus la zid”, se poate citi pe site-ul menționat.
 
Articolul publicat pe un site al diasporei din Grecia mai menționează că diaspora nu are nevoie de un ministru spectator la jignirile care li se aduc.
 
„Este ca și cum ni se bagă pe gât un nedorit, de ambele părți. Nici diapora nu vrea PSD, dar nici PSD (este și logic) nu are diaspora la inimă dat fiind că pe mâna diasporei au pierdut alegerile în mai multe rânduri. Și apoi este ca și cum ne-am iubi cu de-a sila. Dacă este așa, românii din străinătate nu au nevoie de ministru al diasporei care să fie spectator la jignirile care li se aduc, la problemele și suferințele acestora.
 
Un ministru care prin indiferență, motivată de apartenența la un partidul aflat în vizor (această aparteneță nu îi permite să își atace colegul de partid pentru a apăra așa cum se așteapt de la dumnealui diaspora), să facă mai mult rău decât bine. Decât un ministru indiferent mai bine niciunul - cheltuieli mai mici la buget și cel puțin suntem orfani. Decât „o mamă care nu mă vrea mai bine singur pe lume!”, mai scriu aceștia.
 
Sursa: b1.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii