Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:40 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Neurochirurgul Ben Carson și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale din SUA

ro

04 May, 2015 20:44 1670 Marime text
 
Cunoscutul neurochirurg afro-american Ben Carson și-a anunțat azi participarea la alegerile primare ale republicanilor, în urma cărora se va stabili candidatul Partidului Republican la scrutinul prezidențial din 2016, relatează DPA.
 
"Sunt Ben Carson și candidez pentru președinția Statelor Unite", a declarat el în cadrul unui eveniment în orașul natal Detroit, evocând copilăria și tinerețea ca fiu al unei mame singure și sărace.
 
Ben Carson este considerat un candidat cu șanse mici de a obține nominalizarea republicanilor, dar a devenit favoritul aripii social-conservatoare a partidului după ce s-a evidențiat în 2013 prin criticarea președintelui Barack Obama și a reformei asigurărilor de sănătate promovate de acesta.
 
În vârstă de 63 de ani, Ben Carson, care s-a retras din activitatea de neurochirurg, este primul afro-american care se înscrie în lupta pentru alegerile primare din cadrul Partidului Republican, notează și Reuters.
 
"Multă lume mi-a sugerat că ar trebui să candidez la președinție, deși nu sunt politician", a declarat el duminică, într-o emisiune televizată. Carson nu a mai candidat niciodată până acum pentru o funcție publică. El a este primul medic care a separat cu succes siamezi lipiți la cap.
 
În cursa pentru alegerile primare republicane, și-au anunțat candidatura până acum Marco Rubio, senator de Florida, Ted Cruz, senator de Texas, și Rand Paul, senator de Kentucky.

Sursa: AGERPRES
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii