Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:50 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

NEPI, proprietarul City Park Mall Constanța, amână deschiderea Mega Mall

ro

17 Apr, 2015 23:36 4130 Marime text
Fondul sud-african de investiţii New Europe Property Investments (NEPI), proprietarul celei mai mari suprafeţe de spaţii comerciale moderne din România, amână cu trei săptămâni deschiderea centrului comercial Mega Mall, aflat în ultima etapă de construcţie lângă Arena Naţională.
 
Iniţial, investitorul programase inaugurarea mallului pe 23 aprilie, însă termenul a fost devansat pentru data de 14 mai, potrivit unui comunicat al companiei dezvoltatoare.
 
 „Momentan se finisează în cel mai mic detaliu elemente unice în România, a căror construcţie este foarte laborioasă, precum plafonul care permite trecerea luminii naturale dar şi vitrinele din sticlă ale magazinelor, cu înălţimea de 14 metri. Toate spaţiile comerciale au fost predate partenerilor conform planificării”, a declarat Sorin Scîntei, project manager în cadrul NEPI.
 
Construcţia centrului comercial a început în urmă cu un an şi două luni, iar la finalizare va avea o suprafaţă totală construită de 230.000 mp, devenind astfel cel mai mare mall din România. După suprafaţa de vânzare de 72.000 mp, Mega Mall va ocupa locul trei, în urma Sun Plaza şi AFI Palace Cotroceni, ambele din Bucureşti.
 
Noul mall va avea peste 3.000 de metri pătraţi de vitrine cu o înălțime de 14 metri, cinci cupole elipsoidale,  cu o suprafață totală de peste 750 metri pătrați, precum şi două luminatoare masive ce acoperă 1.500 de metri pătraţi.
 
Costul dezvoltării acestui proiect a fost estimat la 165 mil. euro, iar proprietarii se aşteaptă să obţină din închirierea lui circa 16,5 mil. euro pe an. Sud-africanii au intrat în 2013 în proiectul Mega Mall când au preluat 70% din participaţie de la compania cu capital austriac Real4You. În vara anului trecut, NEPI şi-a anunţat intenţia de a preluat şi restul acţiunilor, însă Erste Bank, care a finanţat compania Real4You în momentul achiziţiei terenului, a respins oferta investitorului. Austriecii cumpăraseră terenul fostei fabrici de la grupul NCH pentru circa 60 mil. euro.
 
NEPI deţine în portofoliul său zece centre comerciale funcţionale care totalizează o suprafaţă de 333.638 mp. Valoarea totală a acestor proprietăţi depăşeşte 544 mil. euro, iar chirii anuale generate de acestea sunt de circa 50 mil. euro. Compania deţine mallurile Promenada, City Park Constanţa, Ploieşti Shopping City, Brăila Mall, Deva Shopping Centre, Vulcan Value Centre din Bucureşti, Shopping City Galaţi, Retail Park Piteşti, Shopping City Târgu Jiu şi Severin Shopping Center.


Sursa: capital.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii