Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:59 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Neculai Onțanu rămâne în arest preventiv

ro

29 Jun, 2016 16:58 1830 Marime text
Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis definitiv, astăzi, ca fostul primar al sectorului 2 Neculai Onţanu să rămână în arest preventiv, în dosarul în care este judecat pentru luare de mită. În arest preventiv rămâne şi Toma Şutru (fost secretar al Consiliului Local al sectorului 2), iar avocata Loredana Radu în arest la domiciliu.
 
Potrivit DNA, în perioada 2006 - 2007, Neculai Onţanu ar fi acceptat promisiunea unor foloase materiale de la un beneficiar al unor drepturi litigioase (denunţător în cauză), pentru ca în schimb să faciliteze procedura de reconstituire a dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri ce totalizau 83.500 mp, situate pe raza sectorului 2. Onţanu este acuzat că a pretins şi primit, în mod indirect, o suprafaţă de 1.500 mp cu o valoare de piaţă estimată la 1.441.495 euro (pe strada Barbu Văcărescu din sectorul 2 - o zonă rezidenţială) şi care a fost transferată de denunţător, în mod gratuit, prin intermediul unor contracte de vânzare-cumpărare fictive, către două persoane interpuse, indicate de fostul primar. Cele două persoane sunt Loredana Radu şi Aurel Radu.
 
Terenul primit de avocata Loredana Radu ca mită pentru Onţanu ar fi fost revândut apoi fostului vicepremier Gabriel Oprea. După vânzarea terenului către Oprea, avocata ar fi obţinut de la Primăria sectorului 2 o autorizaţie de construcţie pentru un imobil cu 10 etaje, care ulterior a şi fost ridicat.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii