Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:48 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Neagu Djuvara și Mihai Șora, decorați de preşedintele Iohannis

ro

26 Sep, 2016 19:59 2459 Marime text
Astăzi, președintele Klaus Iohannis le-a oferit istoricului Neagu Djuvara și filosofului Mihai Șora Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler.

„Cinstim, astfel, Opera Omnia a fiecăruia dintre dumneavoastră. În nume personal și, sunt convins, în asentimentul compatrioților noștri, vă felicit pentru impresionantele realizări ce stau mărturie unor cariere, vieți și caractere exemplare!”, a spus şeful statului la ceremonie.

„Dumneavoastră, domnule Neagu Djuvara, domnule Mihai Șora, ați trasat în domeniile istoriei și filosofiei repere de cunoaștere deosebite, a căror consistență și viziune sunt egalate doar de profundul lor angajament etic. Domnule Neagu Djuvara, înțelegerea trecutului și respectul valorilor, mesajul fundamental al întregii dumneavoastră vieți — darul pe care îl faceți tinerelor generații. Domnule Mihai Șora, ne-ați condus spiritul prin zbuciumul vieții contemporane pentru ca prin dialoguri, dileme și interogații să ne putem orienta în fața provocărilor prezentului”, a spus, potrivit Agerpres, Klaus Iohannis.

„Sunt foarte mișcat și mulțumesc din tot sufletul pentru această decorație, pe care o primesc ca pe o mare onoare ce mi se acordă. Nu știu în ce măsură o merit, dar oricum sunt recunoscător”, a spus Mihai Șora.

Amintim că Iohannis a semnat, în august, decretele prin care le-a conferit distincțiile lui Mihai Șora și Neagu Djuvara.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii