Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:49 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nava elenă HS „RODOS” a acostat în Portul Constanța

ro

05 Aug, 2015 16:05 1596 Marime text
 
Nava elena HS „RODOS” a acostat, astăzi, la Dana Pasagere a Portului Constanța pentru a participa la un exercițiu naval cu Dragorul Maritim 25 „Lt. LUPU DINESCU”.

Timp de două zile, se vor desfășura antrenamente de planificare a operațiilor și comunicațiilor cu marinarii militari români. Vizita navei HS „RODOS” cu un echipaj de 198 de membri, reprezintă și o escală din cadrul marșului de instrucție al elevilor Școlii de Maiștri Militari din Grecia, la bord aflându-se 114 cadeți.

Comanda navei elene a avut întâlniri cu conducerea Comandamentului Flotei și cu autoritățile locale. Programul echipajului HS „RODOS” cuprinde vizite la Academia Navală „Mircea cel Bătrân", la Muzeul Marinei Romane, precum și un tur al principalelor obiective turistice din municipiul Constanța.

Exercitiul are ca obiectiv creșterea gradului de interoperabilitate dintre Forțele Navale Române și cele ale statelor partenere NATO. Nava poate fi vizitată de către populația civilă joi și vineri, în intervalul orar 16.00 – 18.00.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii