Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:44 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nava amiral a Poliţiei de Frontieră, Ştefan cel Mare, în misiune de supraveghere a frontierelor Europei

ro

27 Dec, 2015 15:03 2585 Marime text
De ziua Sfântului Ştefan, nava maritimă de patrulare a Gărzii de Coastă, a plecat spre Marea Mediterană unde timp de trei luni va participa la supravegherea frontierelor Europei. În urmă cu doi ani, poliţiştii români de frontieră au salvat în Marea Mediterană, 1000 de migranţi sirieni abandonaţi în ambarcaţiuni uşoare.


Cei 21 de poliţişti de frontieră de la bordul navei Ştefan cel Mare vor executa misiuni individuale de patrulare, cercetare, căutare şi salvare, alături de celelalte state membre UE participante la misiunea comună Triton 2016. “Este o misiune de acordare asistenţă statului italian deoarece acesta se confruntă cu un fenomen migraţionist foarte mare. Echipajul navei este pregătit să acorde asistenţă de salvare şi totodată să descoperim şi pe cei care organizează aceste reţele de trafic de persoane şi de migraţie ilegală”,  a declarat, la plecare, comandantul navei, Cătălin Paraschiv, citat de evz.ro


Nava Ştefan cel Mare, achiziţionată în 2010 cu 25 milioane de euro, se află deja la a cincea misiune sub egida Agenţiei europeane pentru supravegherea frontierelor externe ale Comunităţii Europene, Frontex. Cei 21 poliţişti de frontieră sunt special pregătiţi pentru salvare, dar şi pentru a exploata în siguranţă nava maritimă. Pentru scurt timp, nava poate transporta până la 500 de imigranţi„ spune Cătălin Paraschiv. Vasul este dotat cu aparatură ultraperformantă de depistare, chiar şi la 10 mile distanţă,  care o ajută să descopere din timp ambarcaţiunile care au nevoie de ajutor.

Sursă foto+text: evz.ro
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii