Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:36 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nava a fost şi în Constanţa 16 ani de închisoare pentru comandantul de pe Costa Concordia

ro

11 Feb, 2015 23:19 2061 Marime text
Un tribunal italian a anunțat miercuri seară că l-a condamnat la 16 ani și o lună de închisoare pe Francesco Schettino, fostul comandant al navei de croazieră Concordia, al cărei naufragiu a făcut 32 de morți în urmă cu trei ani în largul coastelor italiene, informează AFP, preluată de Agerpres.
 
Francesco Schettino a fost găsit vinovat mai ales de omor din culpă și scufundarea pachebotului de către judecătorii de la tribunalul din Grosseto (Toscana) unde procesul lui în primă instanță a fost deschis în iulie 2013.
 
Președintele tribunalului a citit sentința în absența acuzatului, potrivit imaginilor în direct ale mai multor canale de televiziune italiene.
 
Anterior în aceeași zi, Francesco Schettino, 54 de ani, a denunțat ceea ce el consideră a fi o "uneltire" la adresa sa încă din primele ore ale dramei.
 
Parchetul a cerut 26 de ani de închisoare pentru Schettino, în timp ce avocații săi au pledat pentru achitare, argumentând că naufragiul a fost un accident ce i se poate întâmpla oricărui marinar.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii